kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
NORVEÇ MEDYASINDAN SERT ELEŞTİRİ Norveç gazetesi Aftenposten’de yayımlanan bir yorumda Rasmussen hakkında "Yalancı, blöfçü ve Bush’un fino köpeği" gibi tanımlamalar kullanıldı. Norveç’in en büyük gazetesi Aftenposten gazetesinin başyazarlarından Harald Stanghelle dün yayımlanan bir yorumda Rasmussen’i sert bir dille eleştirerek "NATO bundan daha iyisini bulamıyor mu" diye sordu.

Rasmussen'e karşı Roj TV kozu masada

Sadi TEKELİOĞLU / KOPENHAG
26.03.2009
Danimarka Başbakanı'nın NATO Genel Sekreter adaylığına Türkiye'nin tepki göstermesini engellemek için Roj TV'nin kapatılması gündemde..
Ülkesinde Hz. Muhammed karikatürü ile ilgili çıkan krizi iyi yönetmemekle Türkiye'nin eleştirdiği ve bu yüzden NATO Genel Sekreterliği adaylığına karşı çıktığı Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in ortamı ilginç bir adımla yumuşatmaya çalıştığı söyleniyor. Edindiğimiz bilgilere göre Rasmussen hükümetince ülkede terör örgütü PKK propagandası yaptığı için Türk tarafının kapatılmasını istediği Roj TV ile ilgili davanın başlatılması için jet hızıyla bir adım atıldığı söyleniyor. Konuyla ilgili soruşturma yapan Danimarka devlet savcısı Anders Riisager'in dün Ankara'ya geldiği ve bu konuyla ilgili bilgi topladığı öğrenildi. Danimarka siyaset kulislerindeki yorumlar atılan bu adımın Türkiye'nin Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği konusundaki itirazlarını yumuşatması yönünde olduğu.

LİSANS İPTALİ ATAĞI
Roj TV'nin kapatılması yönündeki davanın da Riisager'in Türkiye'den dönüşü sonrasında jet hızıyla açılabileceği ve Rasmussen'in böylece Türkiye'ye jest yapmış olacağı kanısı hâkim. Türkiye 2004 yılından beri Roj TV'nin Danimarka'daki lisansının iptali için diplomatik girişimlerde bulunuyor. Öte yandan ABD'li ünlü gazeteci Stephen Kinzer makalesinde Rasmussen'in NATO Genel Sekterliği için düşünülmesini sert bir dille eleştirerek "Türkiye Rasmussen'i veto etme zorunda bırakılmamalı. NATO Müslüman dünyaya saygısızlık yapmış olur. Rasmussen'in seçilmesi engellenmeli" diye yazdı.