kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gizem Yeşilağaç

4 kentte bir solunum cihazı çıkmadı, öldü

Atilla KORKMAZ - DİYARBAKIR
26.03.2009
Zatürree olan 2 yaşındaki Gizem için 4 şehirdeki 20 hastanede solunum cihazı bulunamadı. Minik kız, helikopterle Diyarbakır'a götürülürken hayatını kaybetti..
Bitlis'in Yolyazı köyünde yaşayan Yeşilağaç ailesinin zatürreye yakalanan küçük kızı 2 yaşındaki Gizem, Güneydoğu'daki 4 şehirdeki 20 hastanede solunum cihazı bulunamayınca helikopter ambulansla Diyarbakır'a gönderilmek istendi. Solunum sıkıntısı nedeniyle hızla ölüme yaklaşan talihsiz çocuk, helikopter inişe geçtiği dakikalarda hayatını kaybetti.

İNİŞE SADECE 5 DAKİKA KALA...
Soğuk algınlığı zatürreeye dönen 3 çocuklu Yeşilağaç ailesinin en küçük çocukları Gizem, pazartesi günü Bitlis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan muayenede küçük çocuğun zatürree olduğu belirlendi. Nefes almakta zorlanan küçük Gizem'e 'Ventilatör' denilen solunum cihazının bağlanması gerekiyordu. Ancak hastanedeki tek solunum cihazı büyükler içindi ve yoğun bakım şartları için de uygun değildi. Görevliler, Bitlis, Van, Elazığ ve Batman'daki çocuk, devlet, üniversite ve özel hastanelerini tek tek aradı. Ancak 20 hastaneden 'cihaz yok' yanıtı geldi. Sonunda Diyarbakır Bölge Hastanesi yetkilileri, cihazı hem yoğun bakım koşullarına hem de Gizem'e uygun hale getirebileceklerini söyledi. Bunun üzerine giderek ölüme yaklaşan Gizem için ambulans helikopter tahsis edildi. Minik Gizem, sağlık ekipleri gözetiminde Diyarbakır'a doğru yola çıktı. Ancak bir süre sonra küçük kızın ciğerleri iflas etti. Gizem, inişine sadece 5 dakika kala hayata gözlerini yumdu.

'HELİKOPTER VAR CİHAZ NEDEN YOK'

Minik kızının cenazesini almak için Diyarbakır'a giden Tekel işçisi baba Cemalettin Yeşilağaç, isyan etti. Baba Yeşilağaç, "Bölgede helikopter var, solunum cihazı yok" dedi.