kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ak Partililere saldırı

AA
Giriş Saati : 26.03.2009 17:21
Güncelleme : 26.03.2009 17:53
Yeni Haber
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Partililere yönelik saldırıda biri bayan, biri 80 yaşında olmak üzere toplam 6 kişinin yaralandığını söyledi.
Eker, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Bağlar ilçesi Kuruçeşme mahallesinde büyükşehir belediye başkan adayı Kutbbettin Arzu, milletvekilleri, il başkanları ve partililerin seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirirken, DTP'lilerin taşlı sopalı saldırısına uğradığını bildirdi.

DTP'lilerce gerçekleştirilen saldırıların sadece AK Partiye yönelik olmadığına dikkati çeken Eker, şöyle dedi:

''Bizim dışımızdaki partilere de bu tür saldırılar var. Bu demektir ki sadece AK Partiye değil, kendi gibi düşünmeyen herkese saldırılmaktır, taşlanmaktır. O düşüncelere asla hayat hakkı tanımamaktır. Herhalde seçimi kaybedeceklerini düşündükleri için bu tür saldırılara giriştiler, girişiyorlar. Geçen hafta ve günlerde de bu seçim kampanyası esnasında bizim dışımızda HAK-PAR, CHP ve MHP'ye yönelik fiili saldırılar olduğu bilgisini aldık. Bu da demokratik tutum ve davranışla, demokratik anlayışla asla bağdaşmayan bir durumdur. Diyarbakır bunun cevabını 29 Mart'ta sandıkta verecektir. Saldırılarda biri bayan, biri 80 yaşında, bir partili olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı.

''İNTERNET SİTELERİNDE TEHDİTKAR İLANLAR VAR''

Eker, saldırı sonucunda 6 kişinin taş, sopa ve yumruk darbeleri sonucu yaralandığını belirterek, hastaneye kaldırılan 2 kişinin kafasında 4'er santimetre genişliğinde yara meydana geldiğini, 2 kişinin de ellerinden yaralandığını söyledi.

Yaralılar arasında bulunan partili bir bayanın omuz ve boyun bölgesinden darbe aldığını ifade eden Eker, şöyle dedi:

''80 yaşındaki bir partili de yaralandı. Bunlar taş ve yumruk darbeleriyle yaralandı. Son birkaç gün içerisinde DTP ile bağlantılı olduğunu düşündüğümüz, bildiğimiz bazı illegal uzantıların bazı internet sitelerinde yaptıkları, tehditkar ilanları var. Yani seçime yaklaşılan son günlerde AK Parti seçime girmesin gibi tehditkar ifadeleri yayınları var. Bu demokratik anlayışla bağdaşmayan, demokrasiyi sadece taş atma özgürlüğünden ibaret zanneden sadece kendisi için demokrasi isteyen bir yaklaşım var. Halbuki bu şehirde başkalarına tahammül etme kültürünün tarihinin olduğunu biliyoruz. Kendimiz gibi düşünmeyen insanların da bu şehirde var olduğunu bilmek onlara katlanmak mecburiyetindeyiz.''
Eker, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili soruşturmasının sürdüğünü bildirdi.

''DTP'NİN SEÇİM ARACI BİZİM ÖNÜMÜZÜ KESTİ''

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbbettin Arzu da daha önce de DTP'nin seçim araçlarından birinin seçim çalışmalarına engel olmaya çalıştığını ileri sürerek, şöyle dedi:

''DTP'nin seçim aracı bizim önümüzü kesti. Bize engel olmaya çalıştı. Sözlü saldırıda bulundular. Daha sonra taşlı ve sopalı saldırı oldu. Arkadaşlarımızı karşılık vermemeleri konusunda uyardık. Güvenlik güçleri olay yerine geldi. Daha sonra biz olay yerinden uzaklaştık. Tahminimizce ara sokaklarda hazırlık yapmışlardı. Çünkü kalabalık bir gruptu. Biz barış içerisinde bir yarışı devam ettiriyoruz. Seçim çalışmamıza devam edeceğiz. Diyarbakırlılar da kendi iradesini sandığa yansıtacaktır. Böyle bir olayın Diyarbakır'da yaşanmasını istemiyoruz. Biz iş ve aş gelsin istiyoruz. 10 yıldır bu kentte yatırım yapılmamasının nedeni bu tür davranışlardır. Bu yönetime gereken cevabı 29 Mart'ta vereceğiz.''