kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Harcırahı sadaka olarak vereyim'

Ergun AKSOY - ÇANKIRI
26.03.2009
"Yurtdışına harcırah almaya gidiyor" diyen Bahçeli'ye "Harcırahı sadaka olarak sana vereyim" diyen Başbakan Erdoğan, bazı gazetecilerin de yatla dolaştığını ancak başkasının yata binmesine tahammül edemediğini söyledi..
Seçime üç gün kala liderler arasındaki söz düellosu sertleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Yurtdışına harcırah almak için gidiyor" sözlerine Başbakan Tayyip Erdoğan, Çankırı Meydanı'ndan "Sayın Bahçeli gel oturalım bu aldığım harcırahları sana sadaka diye vereyim" yanıtı verdi. Konuşmasının büyük bölümünü MHP'nin iktidar olduğu dönemdeki icraatlarına ayıran Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, "Başbakan yurtdışına harcırah almak için çıkıyor" sözlerini anımsatarak, "Sayın Bahçeli çıkıyor diyor ki harcırah, harcırah... Ya ayıptır ayıp. Gel masaya oturalım. Aldığım bu harcırahları kendisine sadaka olarak vereceğim. Hazırsa bunu kendisine veririm. Ama, beyefendi eğer uçma özürlüyse uçamıyorsa ben ne yapayım" dedi. "Onun iftira diliyle, çamur atma diliyle konuşmayacağım. Onun şu kimyası bozuk haliyle konuşmayacağım" diyen Erdoğan, Bahçeli'ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: "AK Parti Türkiye'yi satıyor diyorlar. AK Parti Türkiye'ye istikrar kazandırdı. İstikrar olmasa küresel sermaye gelmez. Ama bunlar küresel sermayenin de düşmanı. Neymiş George geldi, Çankırı'da 20 dönüm satın aldı fabrika yaptı. Bu fabrikada 400-500 Çankırılı kardeşimi çalıştırmaya başladı. Soruyorum size bu vatanı satmak mı? Vergisini verecek, 500 kardeşim maaşını alıp rızkını temin edecek, devlete bunlar vergisini ödeyecek. Eğer beğenmiyorsa bu toprakları alıp götürebilir mi? Bana bak bu iş sizin işiniz, siz Türkiye'nin itibarını sattınız."

GAZETECİ VE YAT
Erdoğan, CHP ve MHP ile birlikte üç kafadar olarak nitelediği bazı medya grup yöneticilerinin yatlarla gezdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Altlarındaki yatlarıyla dolaşıyorlar. Gazeteci ya istediği kadar para alabilir, onun altında yatı da olabilir. Kendinde yatla gezme hakkını görüyor, başka vatandaş kullanınca bunu çok görüyorlar." Erdoğan Tokat mitinginde de "Biz yoksullukla, işsizlikle mücadele ediyoruz, onlar bizimle kavga ediyorlar" diyerek muhalefete yüklendi. Başbakan şunları söyledi: "Onlar sadece ve sadece kriz çıkarıyorlar, bunların gündemi sadece kendileri. CHP, MHP, yandaş medyaları bir araya gelmişler, son haftalarda iyici coştular. Yalanlarını itiraflarını daha da artırdılar."