kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Beni düşürecek bir işaret görmedim'

Şenol ATEŞ - ANKARA
26.03.2009
CHP lideri Baykal, Ergenekon 2. iddianamesindeki "Baykal'ı düşürme" ifadesiyle ilgili, "Böyle bir gözlemim olmadı, bunu düşündürecek hiçbir işaret görmedim" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturmasının 2'nci iddianamesinde yer alan "Baykal'ı Devirme Operasyonu" ile ilgili olarak hiçbir gözlem ve bilgisi olmadığını söyledi. Baykal, dün CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın ile birlikte, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut ve Sincan'da şehir turu yaptı. Baykal, Ergenekon soruşturmasının 2'nci iddianamesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, kendisinin CHP'nin başından indirilmek istenmesine yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "İddianameyi görmedim. Şu an bir fikrim yok. Ama benim de kulağıma geldi. Adımın ve CHP'nin iddianamede geçmiş olması, değerlendirilmesi gereken bir konu. Demokratik siyasi yaşam içinde bu partide tartışmalar yaptık, kongreler, kurultaylar geçirdik. Bunları bütün Türkiye ilgiyle izledi. Parti içindeki mücadelede benimle mücadele eden kişi ve ekiplerin arkasında Ergenekon'u andıracak herhangi bir grubun bulunduğuna dair bir gözlemim, hiçbir izlenimim olmadı. Normal demokratik mücadeleler yaptık. Bazen kazandım, bazen kaybettim. Ama hiçbir zaman Ergenekon'dan dolayı kaybettiğimi ya da kazandığımı düşünmedim. Son zamanlarda beni değiştirmeye yönelik kampanyalarda Ergenekon diye bir kuruluşun olduğunu düşünmedim. Bunu düşündürecek hiçbir somut işaret görmedim."

'HİÇ DUYMADIM'
Baykal, bir gazetecinin "Ergenekon'un avukatıyım diyordunuz, davada taraf olmaya devam edecek misiniz?" sorusuna ise "Bu ifadeyi siz mi icat ettiniz? Söylediğim çok açık. Biz haksızlıklara karşı olduk. Tavrımızı hukuksuzluklar ve haksızlıklarla mağdur bırakılan insanlardan yana koyduk" yanıtını verdi. Baykal, savundukları bu ilkelerin herkes tarafından savunulması gerektiğine vurgu yaparak "İddianamede bana karşı mücadele verenlerin arasında, 'Ergenekon'u destekleyen çevreler var' denildi diye ben buna destek mi vereceğim? Benim böyle bir söylemim olmadı. Ben bugüne kadar Ergenekon'un beni indirmek istediğini ilk kez duyuyorum" diye konuştu.