kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'da terör operasyonu

İHA
Giriş Saati : 26.03.2009 15:06
Güncelleme : 26.03.2009 23:25
Yeni Haber
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptıkları operasyonlarda PKK/Kongra-Gel terör örgütü üyesi 3 kişiyi yakalandı...
Yapılan operasyonlarda terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 8 kişi ise gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen terör örgütü üyesi 3 kişi ile onlara yardım ve yataklık ettikleri belirtilen 5 kişi tutuklandı.

45 gün önce PKK/Kongra-Gel terör örgütünün silahlı dağ kadrosundan 3 kişinin eleman, kaynak temini ve eylem maksadıyla kırsaldan İstanbul'a geldiği yönünde ihbar alındı. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün de desteği ile özel bir ekip oluşturarak takibe başladı.

Yapılan takip ve çalışmalar sonucunda adres ve kimlikleri tespit edilen terör örgütü üyelerine yönelik 17 Mart 2009 günü Esenyurt'ta operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda terör örgütü mensubu Lokman İpek kod adlı Selami K. ve Sorejamet kod adlı Devrim K. yakalandı. Operasyonlarda ayrıca terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık ettiği tespit edilen İbrahim B., Şehmuz T. ve Bayram K. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER


Ardından araştırmalarını sürdüren ekipler, diğer terör örgütü üyesi Zaza Agit kod adlı Osman K.'nın yakalanması için çalışma başlattı. Üsküdar'da önceden belirlenen adrese yönelik 21 Mart 2009 günü düzenlenen operasyonda ise Osman K. isimli terör örgütü üyesi silahı ile birlikte yakalandı.

Terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettiği tespit edilen Arife K., Nurten T., Bülent T., Hasan T. ve Doğan B. ise gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Osman K. ile terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık suçundan gözaltına alınan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.