kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
PARTİLİLER GENEL MERKEZDE TOPLANDI... BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi sonrası genel merkezde açıklama yapıldı. BBP liderinin hayatta olduğu yönünde gelen haberler üzerine partililer sevinç gösterisinde bulundu. Ancak kısa süre sonra bu haberin asılsız olduğu öğrenildi.

Düşen helikopterde teknik zaaf tartışması

26.03.2009
Helikopterde bulunması gereken ELT sisteminden herhangi bir sinyal gelmedi. Bu da "cihaz yok" ya da "bozuk" tartışmalarına neden oldu..
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken düşen helikopterde hayat kurtaracak önemli bir cihazın eksikliği tartışma yarattı. Helikopterde, herhangi bir kaza halinde yer ve konum hakkında sinyal gönderen cihazın bulunmadığı ya da arızalı olduğu belirtildi. Uçak, helikopter ve diğer hava araçlarında kısaca ELT adı verilen 'Acil Durum Yer Belirleme Vericisi' bulunur. Uçak, helikopter ya da geminin gönderdiği sinyal, önce uyduya çıkar. Uydu, aldığı sinyali Denizcilik Müsteşarlığı bünyesinde bulunan 'Uydu Yardımlı Arama Kurtarma Sistemi' ne iletir. ELT cihazının ilettiği sinyal, düşen uçağın ya da helikopterin yerini coğrafi enlem-boylam diğer bir deyişle 'nokta vuruş' olarak bildirir. Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterden, 'Uydu Yardımlı Arama Kurtarma Sistemi'ne sinyal gelmedi. Bu durumda üç olasılık söz konusu: 1) Helikopterde ELT cihazı yoktu. 2) Cihaz bozuktu. 3) Cihaz çalışmadı. Ancak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, düşen helikopterde ELT cihazının olduğunu belirtti. Yıldırım, "Bu cihazdan sinyal alınması gerekiyordu, ama alınamıyor. Sinyal sadece kaptan ve yolcuların cep telefonlarından alınabiliyor" dedi. Uzmanlar, cep telefonlarından alınan sinyallerin, nokta belirleyemediğine dikkat çekti.