kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Askeri müdahaleye zemin hazırladılar'

26.03.2009
Ergenekon'un ikinci iddianamesinde Sarıkız, Yakamoz, Ayışığı ve Eldiven kod isimleri 'Askeri Müdahaleye Zemin Hazırlama ve Gerçekleştirme Yönündeki Planlar' olarak yer aldı..
"Ergenekon Terör Örgütü'nün 2003-2004'te ve sonrasında mevcut hükümeti silah zoruyla devirip, antidemokratik yollarla devlet idaresini ele geçirmek için 4 ayrı darbe planının yapıldığı anlaşılmaktadır" denilen iddianemede, Sarıkız, Yakamoz, Ayışığı ve Eldiven kod isimleri 'Askeri Müdahaleye Zemin Hazırlama ve Gerçekleştirme Yönündeki Planlar' başlığı altında yer aldı.

İKİNCİ ERGENEKON İDDİANAMESİNİ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİREBİLİRSİNİZ...





İddianamede, 'Sarıkız'ın darbe zemini oluşturmak için yapılması gereken faaliyetleri içerdiği, 'Ayışığı' ve 'Yakamoz'un darbenin bizzat aktif olarak nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiğini, 'Eldiven'in ise, darbe sonrası yapılacak faaliyetleri kapsadığının anlaşıldığı belirtildi. 'Sarıkız'ın, Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek tarafından kaleme alındığı, orgeneral Şener Eruygur, orgeneral Aytaç Yalman, oramiral Özden Örnek ve orgeneral İbrahim Fırtına tarafından hazırlanmış olabileceğinin değerlendirildiği kaydedildi.

POWER POİNT SUNUMU
İddianameye göre, Sarıkız planı, basının ele geçirilmesi, üniversite öğrencilerinin sokağa dökülmesi, sendikalarla birlikte hareket edilmesi, sokaklara afiş asılması, derneklerle temasa geçilip hükümet aleyhine teşvik edilmesi ve tüm bu olayların yurt çapında gerçekleştirilmesi aşamalarından oluşuyor. Ayışığı kod isimli darbe planının, emekli orgeneral Mehmet Şener Eruygur'dan ele geçirilen CD'lerin içinde Power Point sunumu olarak elde edildiği belirtildi. Ayışığı'nın, Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı'ndan emekliye ayrılması ya da etkisiz hale getirilmesi, azami sayıda milletvekilinin Başbakan Erdoğan'ı terk etmesinin sağlanması, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görevini sürdürmesi aşamalarından oluştuğu iddia edildi. Yakamoz kod isimli darbe planı ise yine Eruygur'dan ele geçirilen CD'lerde Power Point sunumu halinde bulundu. Plan çerçevesinde, TSK'nın , Sivil İdarenin ve dış dünyayla ilişkilerin yeniden düzenlenmesi ile darbenin nasıl ve ne şekilde yapılacağı yönünde ayrıntılı planların olduğu ve bu planın da dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mehmet Şener Eruygur ve ekibi tarafından hazırlandığı değerlendirildi. 'Eldiven' planı da Orgeneral Mehmet Şener Eruygur'dan CD'lerde Power Point sunumu olarak ele geçirildi. Bu planı çerçevesinde ise "Dahili Mutabakatın Sağlanması, CMB Mutabakatının Sağlanması, Yıpratma, Hazırlık ve Geçiş, TSK Türk Halkı Projesi" planlarının olduğu görüldü.

Emekli albay Arif Doğan: 21 yıldan 49 yıla kadar değişen hapis cezası

Eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan: 12- 22.5 yıl arası hapis cezası

Eski belediye başkanı Gürbüz Çapan: 7.5-15 yıl hapis cezası

Eski binbaşı Erol Mütercimler: 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası

Gazi'deki provokatör Osman Gürbüz: 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası