kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aklın sanatla imtihan edildiği an

24.03.2009
Sanat ve psikolojiyi kültür ve edebiyatla buluşturan içeriğiyle dikkat çeken Psike Art dergisi Mart-Nisan tarihli ikinci sayısında, 'yara' anlamına gelen 'stigmata'yı kapak konusu yaptı..
Genel yayın yönetmenliğini M. Emin Önder'in yaptığı kültür, sanat, uzman psikoloji ve yaşam dergisi Psike Art'ın Mart-Nisan tarihli ikinci sayısı çıktı. Sanat ve psikoloji alanında kesişen inceleme ve araştırmalar ile, bu alana ilgi duyan sanatçılarla yapılan röportajlar ve makalelere yer veren derginin yeni sayısı, Tanıl Bora, Latife Tekin ve feminist sanatçılarla yapılan söyleşilerin yanı sıra, AICA Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği Başkanı ve gazeteci Ayşegül Sönmez gibi isimlerle göz dolduruyor. Yeni sayısının dosya konusunun stigma olgusuna ayrıldığı Psike Art dergisi, sözcük anlamı 'yara', 'iz' veya 'işaret' olan bu konuyu pek çok farklı perspektifteki metinle harmanlıyor. Dergide kapak konusu ile ilgili bir yazı kaleme alan Önder, "stigma meselesi, toplumlar ve onu oluşturan bireylerin yaşadıkları zaman diliminde farklılıklarını ortaya koyabilmek ve denetleyemedikleri duygusal tepkileriyle başedebilmek için diğerlerini ötekileştirerek üstünlük duygusu yaşamalarıyla ilgili olabilir," diyor.

HRANT DİNK'TEN KELİMELER
Merhum filozof Ulus Baker'in Kimlik Politikaları Dönemine Girdik yazısıyla dikkat çeken dergide Tanıl Bora Hasta Yakını konusu üzerine bir yazı sunarken, Latife Tekin, Ev içinde delirtilen çocuk üzerine yazıyor. Merhum Hrant Dink'in Kestimkelle yazısı ile dikkat çeken Psike Art'da Ayşegül Sönmez ise, Şükran Moral, Nezaket Ekici ve Canan Şenol gibi, Türkiye'nin önde gelen güncel feminist sanatçılarıyla Türkiye ve sanat üzerine konuşuyor. Bilgi: www.psikeart.com