kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Polis eşliğinde Adliye’den çıkartılan Hüseyin Üzmez, "Kader Allah’ın, takdir yüce mahkemenin" diye konuştu.

Yumurta yerine çakmak attılar

Tuna ÇAM SABAH
25.03.2009
Cinsel istismar zanlısı Hüseyin Üzmez'in dünkü duruşması yalnız 7 dakika sürdü. Avukatı, "Aile avukat tuttu, Baro'nun avukatı çekilsin" deyince, hâkim sinirlendi..
Bursa'da geçen yıl 14 yaşındaki B. Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan ve geçen duruşmada yumurtalı saldırıya uğrayan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'e (74), bu kez de çakmak fırlatıldı. Bu arada hâkim, aile avukat tuttu diye, Baro'nun küçük kız için görevlendirdiği avukatın çekilmesini isteyen Üzmez'in avukatına sert tepki gösterdi. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ve sadece 7 dakika süren duruşmada Üzmez 5'inci kez hâkim karşısına çıktı. Mahkeme Heyeti Başkanı Kadir Ünal, B.Ç.'nin avukatı Nevin Canbaz'ın daha önce sanıklar hakkında "hürriyeti tahdit" suçundan ek iddianame düzenlenmesiyle ilgili talebinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca reddedilmesi üzerine Yalova Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itirazda bulunduğunu ancak cevap gelmediğini bildirdi.

ANNE DE ÇAĞRILDI
Hüseyin Üzmez'in avukatı Emir Ali Kav da, küçük kızın ailesi tarafından avukat tutulduğunu bu nedenle Baro tarafından atanan avukatın davadan çekilmesi gerektiğini söyledi. Bu talebe kızan Mahkeme Başkanı Ünal, Kav'ın böyle bir yetkisi olmadığını buna sadece mahkemenin karar vereceğini söyledi. Adli Tıp muayenesi sonucu ve Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelecek kararın beklenmesi için duruşmayı, 26 Mayıs'a erteleyen mahkeme heyeti, Üzmez ve B.Ç.'nin annesi Livaze Ç.'nin bir sonraki duruşmada hazır bulunmasını istedi. Polis eşliğinde Bursa Adliye Sarayı'nın otoparkından çıkış yapan Hüseyin Üzmez, kendisini bekleyen araca binerken "Kader Allah'ın takdir yüce mahkemenin" dedi.