kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Önce icra dosyaları sonra da su bastı!..

ERDİNÇ ERGENÇ
25.03.2009
İlk üç ayda sayısı 3 katına çıkan icra dosyalarının koridora kadar taştığı Büyükçekmece Adliyesi'ni hafta sonu da su bastı, evraklar zarar gördü..
İstanbul Büyükçekmece Adliyesi'nde bugünlerde "afet" görüntüleri yaşanıyor. Yılda 7-8 bin dava gelen icra dairelerine, bu yılın ilk üç ayında 25'er bin dava yağması sonucu dosyalar merdiven başlarına kadar taşarken, hafta sonu gelen yağış nedeniyle de bina sular altında kaldı. İkinci ve üçüncü katlardaki çok sayıda dosya da zarar gördü. Koridor ve icra dairelerinin içinde dosyalar korumak için üzerlerine şemsiyeler konuldu. Bu mezbelenin sebeplerinden biri de önceki yıllarda 7-8 bin civarında dosya gelen üç icra müdürlüğüne bu yılın ilk üç ayında 25'er bin adetlik dosya gelmiş olması. SABAH'ın bilgi aldığı müdürlük personeli de, "Bu dosyalardan birisi dahi kaybolursa, tüm müdürlük personelinin yargılanması gerekir" diyor.

APAR TOPAR TAŞINMA
1989'da Büyükçekmece Belediyesi'ne ait otelden bozma binaya taşınan Adliye'nin, bina artık küçük gelmeye başlayınca tam karşısındaki belediyeye ait bir binaya taşınmasına karar verilmiş. Ancak hafta sonu yağan yağmur nedeniyle eski binayı su basınca, henüz hazır olmamasına rağmen yeni binaya taşınma işlemleri apar topar başlatılmış. Eski binada ıslanan 10 binlerce icra dosyası Adliye personelinin yardımıyla yeni binaya götürülüyor. Eski binadaki 2. İcra Müdürlüğü'nde dosyaların konulduğu rafların 17, yeni binadaki rafların ise sadece 9 metre olduğunu anlatan İstanbul Barosu'nun Büyükçekmece Temsilcisi Avukat Necip Akbaş ise, "Bu durum 40 beden giyen birini, 36 bedene sığdırmaya benziyor" diyor. Üstelik yeni binada icra müdürlükleri için arşiv odası da yok.