kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Manchester'ın sahibi Aabar Mercedes'in direksiyonunda

24.03.2009
Alman otomobil devi Daimler, yüzde 9.1 hissesini 2.7 milyar dolara, Manchester City'nin sahibi Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan'ın şirketi Aabar Investments'e sattı..
Kriz yüzünden uzun süredir BMW ile yedek parça alımı ve hisse satışları konusunda ortaklık spekülasyonlarında adı geçen Alman otomobil devi Daimler, yüzde 9.1 hissesini 2.7 milyar dolara Abu Dhabi şirketi Aabar Investments PJSC'ye satarak sermaye artıracağını açıkladı. Aabar Investments'ın arkasında Manchester City'nin sahibi ve Barclays'a kişisel servetinden yaptığı 3.5 milyar dolarlık yatırımla adından söz ettiren Abu Dabi kraliyet ailesi üyesi Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan bulunuyor.

EMİR'İN PAYI AZALACAK
Daimler şirketi, yüzde 10 sermaye artırımını Aabar Investments adına her biri 20.27 euro fiyattan, 96.4 milyon yeni hisse ihraç ederek karşılayacak böylece hisse ihracı ile halen Daimler'in en büyük hissedarı olan Kuveyt Emirliği'nin payı yüzde 7.6'dan yüzde 6.9'a inecek.

3 ALANDA İŞBİRLİĞİ
Daimler ve Aabar, üç farklı alanda işbirliğine gitmeyi düşünüyor. Bu alanlar, karbon salımını azaltacak elektrikli araçlar, otomobil üretiminde kullanılmak üzere yeni malzemeler geliştirilmesi ve otomobil endüstrisine yönetim elemanı yetiştirmek için Abu Dhabi'de gençlere yönelik sosyal projelerden oluşuyor.
IPIC Yönetim Kurulu Başkanı Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan da Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılacak Seyrantepe projesinin ortağı olan Abu Dhabi Group Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Nahayan Bin Mubarek Al Nahayan gibi kraliyet ailesi üyesi.