kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nakti olan yabancı İstanbul'a havayı koklamaya gelecek

DİLEK TAŞ
23.03.2009
GYODER Başkanı Turgay Tanes, haziranda yapılacak İstanbul Restate fuarında çok sayıda yabancı fonun Türkiye'deki projeler için nokta atışı yapacağını söyledi..
Gayrimenkul sektörü temsilcilerinin biraraya getiren Gayrimenkul Zirvesi bu yıl Reed Exhibition ile yapılan ortaklıkla 2-4 Haziran arasında İstanbul Restate adıyla uluslararası bir fuar haline getirilecek. İstanbul'u emlakta bir marka haline getirmeyi hedefleyen fuara ev sahipliği yapacak olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) Başkanı Turgay Tanes, Türkiye'de devam eden, yarım kalmış ya da yeni başlayacağı projesini tanıtmak isteyen Türk yatırımcılarla krizde problem yaşamamış ve yatırım fırsatı arayan yabancı yatırımcıları bir araya getireceğini söyledi. Restate fuarına aralarında Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika'nın da olacağı yabancı fon ve yatırımcların katılacağını kaydeden Tanes, fuarın krizde Türk ve yabancı yatırımcıları buluşturacağını kaydetti.

HAVAYI KOKLAYACAKLAR
Tanes, "Böyle bir dönemde İstanbul'da yapılacak emlak fuarı ile nokta atışı anlamında Türkiye piyasasını monitor altında tutan elinde nakdiyle kriz ortamında yatırım fırsatı arayan yabancı yatırımcılar bu fırsatı kaçırmayacak" diye konuştu. Tanes, bu fonların ve yatırımcıları Türkiye pazarının hiç bilmeyenlerden ziyade daha önce Türkiye ile iş yapmış, şimdiye kadar yatırım fırsatı bulamamış, 'krizde daha elverişli şartlarda bu pazara girebilir miyim' diye düşünen yatırımcılar olacağını kaydetti. Tanes, buradaki havayı koklamak isteyen yatırımcılar bu fırsatı kaçırmayacak" diye konuştu. Tanes, yurtdışından şehirlerin de fuarda projelerini tanıtacağını söyleyerek Türkiye'deki kentsel dönüşüm projelerini de davet edeceklerini kaydetti.