kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

YKM üniversiteliyi giydirecek gençlerle satışı yükseltecek

PINAR ÇELİK
23.03.2009
YKM, krizde satışları artırmak için gençleri hedef aldı. Satışlarda yüzdesi düşük gençlere ulaşmak için bazı üniversite öğrencilerini baştan aşağı giydirmeye hazırlanan firma, öğrencilere özel kampanya başlatıyor..
Krizle birlikte özellikle perakendede alışveriş oranlarının düşmesi üzerine sektörün içine girdiği indirim furyasının yanında yeni pazarlama ve satış tekniklerine odaklanan firmalar arasına YKM de katıldı. YKM Genel Müdürü Jaklin Güner 'marka elçileri' olarak adlandırdığı ve İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir'de bulunan 20 üniversitede belirlediği öğrencilerden seçtiği bir grubu YKM'de satılan markaların ürünleriyle baştan aşağı giydirecek. "Amacımız arkadaşları 'nereden giyiniyorsun' diye sorduğunda marka elçimizin 'YKM'den' demesini sağlamak. Bu şekilde tüketici yaş sınırını aşağı çekmiş olacağız. Bu şekilde YKM'de satılan tüm markaları da bilmelerini sağlayacağız" diyen Güner, genç müşteri popülasyonunu da artırmayı planladıklarını kaydetti.

İTHAL MARKA SAYISI ARTACAK
Bir yandan da ciro içerisinde payı yüzde 10 olan kendi markaları Loox, Volt, Agenda, Bruno Ferrini ve Tulip'in payını yüzde 25'ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Güner, ithal marka sayısını da artırmayı istediklerini belirterek, "Stefanel, Selected, Pieces, Only, Carling, 6ixty 8ight, No Romeo, o Lingerie'nin satışına başlayacağız" diye konuştu. Güner, "Department store'lar bir markanın maliyetlerini kısmak anlamında çok avantajlı. Mağaza açmak yerine çok daha hızlı ve daha az maliyetli markasını yayabiliyor. İthal markalar da büyümek için department store'ları tercih ediyor" dedi.

ALTI MAĞAZA AÇACAK
Bu yıl tamamlanacak Ankara Kentpark, Gaziantep Sankopark ve Bayrampaşa Forum'daki mağazalarının yanında Flatofis'te de mağaza açacaklarını belirten Güner, ertelenen alışveriş merkezi projeleri dolayısıyla bazı mağazaların açılışının gecikeceğini buna rağmen 2009'da en az altı mağaza açmış olacaklarını söyledi.