kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Seçim sonrası belirsizlik kalkacak"

AA
Giriş Saati : 24.03.2009 15:41
Güncelleme : 24.03.2009 17:55
Yeni Haber
Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, yerel seçimler sonrası belirsizliğin biraz daha ortadan kalkacağını ve önümüzdeki ayın, marttan daha iyi olacağını belirtti. ..
Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, yerel seçimler sonrası belirsizliğin biraz daha ortadan kalkacağını ve önümüzdeki ayın, marttan daha iyi olacağını belirtti.

Haluk Dinçer yaptığı açıklamada, Ekim ve Kasım'ın, Türkiye'de tüketici güveninin en dibe vurduğu, dolayısıyla satışların da en olumsuz etkilendiği aylar olduğunu ifade ederek, Ekim-Kasım aylarında dibe vuran tüketici güven endeksinin daha sonra yükselişe geçtiğini kaydetti.

Dinçer, ''Ekim-Kasım'dan sonra trend yukarı yöndedir. Her ay bir önceki aydan daha iyi olacaktır. Aralık, ocak ve şubatta da yükseliş trendi devam ediyor. Yerel seçimler bittikten sonra, ki yerel seçimler genel seçim havasında geçiyor, bu belirsizlik biraz daha ortadan kalkacak ve nisan ayı, marttan da daha iyi olacaktır diye tahmin ediyorum'' şeklinde konuştu.

Gıdanın, çok temel bir ihtiyaç olması nedeniyle tüketiminde çok ciddi bir azalma olmasının beklenemeyeceğini ifade eden Dinçer, ''Birkaç puan azalma olabilir, bunun ötesinde bir şey beklenemez. Ama tabii bir fırsat maliyeti olarak bakarsanız pazarın beklediğimiz kadar büyümediği de bir gerçektir'' dedi.

Perakende sektöründe konsolidasyon bekleyip beklemediklerine ilişkin bir soru üzerine de Dinçer, ''Zaten bir konsolidasyon olacaktı. Sektör, Türkiye'de gelenekselden modern perakendeciliğe geçiş, yapısal dönüşüm içerisinde. Bu krizde belki biraz daha hızlanabilir. Evet, bekliyoruz'' diye konuştu.