kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mucize kız Ece'den mektup getirdim

SAVAŞ AY
22.03.2009
İstiklal Caddesi'nde başına düşen pencereyle ağır yaralanan Ece, seslerle değil belki ama harflerle konuşuyor. Anne babası da, Cerrahpaşa 511 no'lu odanın kapısından bir an olsun ayrılmıyor..
Cerrahpaşa'da, kiremit renkli, dev anası bir bina var. Kapısında kocaman kocaman harflerle Nöroloji yazıyor. İşte orada, 5'inci kat 511 numaralı odada sevimli bir tırtıl yatıyor. Kaderin ördüğü kozasında, kelebek olmayı bekliyor. Özgür, renkli, güzeller güzeli bir kelebek olup kanat çırpacağı anı bekliyor yani. O müstakbel kelebeğin adı Ece... Henüz 19 yaşında, yüzü gülistan, bakışı bahar, endamı gökkuşağı bir tatlılar tatlısı. Bin kere yuf olsun o uğursuz ana ki 'başına' olmaz bir şey geldi bu yavrucağın. Arkadaşlarıyla film seyretmeye gireceği Fitaş Sineması kapısındayken, işhanının 5'inci kat penceresi koptu, düştü, ağır biçimde yaraladı Ece'yi. O günden beri memlekette onun adını, acısını işitip bilmeyen kalmadı. O günden beri memleketin her bir yerinden ona sağlık dileyen dualara açılmayan eller, talihine yaş dökmeyen gözler kalmadı.

FOTOĞRAF ÇEKMEDİM ÇÜNKÜ...
"Yaşamaz" dediler ama bak yaşıyor Ece kız. Direniyor, mücadele ediyor. Şimdilik parıltısı azıcık yitmiş güzel gözleriyle yine umut umut bakıyor, ümit ümit gülüyor. Ve aşağıdaki öyküde, Ece'nin bu zorunlu "MOLA" sında neler olup bittiği anlatılıyor. "Peki nerede fotoğrafı?" diye sorarsınız muhtemelen... Fotoğrafı yok... Çünkü çekmedim... "Çekemedim" demiyorum. Çekmedim... Neden mi? Sizce neden?.. 5. kattaki 511 numaralı küçümen bir odada, daracık yatağında bembeyaz çarşafları üstüne çekmiş yatıyordu Ece kız. O odaya giriş elbette ki yasak. Annesi, babası, teyzesi, tek bir hemşire ve 2 doktora izin var sadece. Onlar da tepeden tırnağa steril olmaları koşuluyla yanına yanaşabiliyorlar genç kızın. Sebepleri, olup bitenleri, gelişmeleri, acılar, kederler, kahredişler ve nihayet ümitlerle sevinçleri en iyi ana baba anlatır, onlara soruyorum yanıtlıyorlar.
Haberin fotoğrafları