kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Filmde finale doğru işler karışıyor.

Tam bir yerli dizi havasında...

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
06.03.2009
Genç bir yönetmenin, daha önce birçok dizi yapan ve sinemaya beğendiğimiz Vicdan filminin senaryosuyla atılan Raşit Çelikezer'in yazıp yönettiği ilk film. Bir apartımanda oturan kişiler: Emekli ve huysuz bir subay, onun birden çıkıp gelen hırsız ve hayırsız torunu Ali, üst kattaki altın kalpli fahişe Nilgün, Ali'nin dersanede tanışıp başını belaya soktuğu sosyetik arkadaşı... Bu kişiler ve çevresindekiler, bize karmaşık ilişkilerden oluşan bir dram sunuyorlar.
Aslında film göz ucuyla da olsa belli bir ilgiyle izleniyor. Özellikle finale doğru işler karışıyor ve final de hayli duygusal ve dokunaklı bir biçimde geliyor.
Oyuncularsa genelde hiç fena değil. Köksal Engür, Bennu Yıldırımlar ve İsmail Hacıoğlu iyi bir takım oyunculuğu yakalamışlar.
Peki, bu tatminsizlik duygusu, bu 'deja vu' hissi nereden geliyor? Şuradan: Film her şeyiyle ekranlarımızı dolduran yerli dizileri hatırlatıyor.
Onların ortalama düzeyini tutturuyor, ama onu pek de aşamıyor. Sınırlı mekânlarından karakterlerine, görüntülerinden müziğine ve temel duyarlılıklarına, sanki birkaç bölümü birleştirilmiş bir yerli TV dizisi.
Oysa sinema başka bir şey; sinema daha özgün, daha diri, daha yaratıcı olmak zorunda.

GÖKTEN 3 ELMA DÜŞTÜ * *
Yönetim ve senaryo:
Ra.it Çelikezer/
Görüntü: Mustafa Nuri Eser/
Müzik: Tamer Çıray/
Oyuncular: Köksal Engür, Bennu Yıldırımlar, İsmail Hacıoğlu, Kür.at Alnıaçık/ Defne