kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

DVD ekranı

YAVUZ BAYDAR
30.01.2009
Resurrecting the Champ Şampiyonun Dirilişi (Tiglon)
Film:
* * * * Ekstralar: * *
Josh Hartnett ve Samuel Jackson, kuvvetli bir öyküden uyarlanan, derinlikli bu filmde harikalar yaratmakta. Gazeteci Erik Kernan (Hartnett) mesleğinde biraz tıkanmıştır; bir yandan babasının ününe yakışmak bir yandan da oğluyla babalık ilişkisini sağlam kurmak dertleriyle baş başadır. Bir gün hikâyeyi yakalar, Denver sokaklarında berduş gibi yaşayan eski bir boks şampiyonunu (Jackson) bulmuştur. Bu buluşma insana ait temel değerler üzerine bir şiire dönüşecektir.

Turistas (D Home)
Film:
* * * Ekstralar: * * *
Her şey Hostel ile başladı. Aşırı şiddet denilen olgu sinemayı sararken, türün en sarsıcı filmlerinden biri de bu. Bir grup Amerikalı "turista", Neşeli Günler havasında Brezilya'da gezinirken bir kaza olur ve kendilerini mükemmel bir kumsalda bulurlar. "Aman cennete geldik" diye sevinmeye kalmadan, yöredeki bir grup turistleri tek tek kandırıp vahşeti üzerlerinde deneyeceklerdir. Öyle sahneler var ki, yürek dayanmaz. Mağara sahnesi ise filmin zirve anı.

Ghost Writer (Sony BMG)
Film:
* *
Film, yoksul çocuklara müzik öğreten John Vandermark'ın öyküsü. Öğrencileri arasındaki Sebastian, hayatını değiştirecektir. Herkesin sevgilisi olan Sebastian eğitimden ayrılmak isteyince John dönüşür ve film abartılı bir gerilim halini alır. Alan Cumming ilk filminde çekici bir dil tutturmuş, ama izleyici öyküye nasıl bağlanır, orası ucu açık bir soru.

Mistresses (Tiglon)
Film:
* * * Ekstralar: * *
BBC'nin dizisi, kıyaslandığı Sex and the City ile pek benzerlik taşımıyor. Tek benzerlik, 30 yaşlarındaki dört kadının arkadaşlık bağı. Üniversiteden beri süren dostluk ilişkilerinde dört farklı tip var: Katie genç hastasıyla yatan bir doktor. Trudi, 11 Eylül'de kaybettiği kocasının mateminden çıkamıyor, deli dolu Jessica hızlı hayatta hepsine taş çıkartıyor. Ve kocasıyla mutlu yaşayan (öyle sanılan) Siobhan. Altı bölümlük dizi, yer yer gerilim formatlarına kayarak ilgiyi ayakta tutuyor. Oyunlar gayet kaliteli.
Haberin fotoğrafları