kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Un Coeur En Hiver / Ayazda Bir Yürek (D Home)

dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
06.03.2009
Un Coeur En Hiver / Ayazda Bir Yürek (D Home)
Film: * * * * *
Ekstralar: Yok
Yıllar sonra dördüncü kez (bu kez DVD'de) seyredince bir sinema klasiğiyle karşı karşıya olduğumuz kesinleşti. Kendini kolay ele vermeyen 'derin insan' filmlerinin yönetmeni Claude Sautet, muhteşem bir soundtrack (Schubert vs) eşliğinde, izleyenei sarsan bir 'sevemeyiş' öyküsünü seçmiş. Keman tamircisi Stephane işinde çok ustadır ama tutkudan çok uzaktır. Ortağı Maxime, sevgilisi Camille'i tanıştırır ve Stephane bir an tutulur gibi olur.
Trajediye doğru giden öyküde Sautet her minik jeste, mimiklere olağanüstü anlamlar yükleyerek bir başyapıt koymuş ortaya.

Land and Freedom/ Ülke ve Özgürlük (As Sanat)
Film: * * * *

Atilla Dorsay gibi bana göre de Ken Loach'un en iyi filmi.
Kalbini, sanatını işçi sınıfı öykülerine, ezilenlerin anlatılarına veren Loach ödüller de alan bu filminde 1936'da Franco güçlerine karşı iç savaşta Cumhuriyetçilerin yanında savaş veren Komünistlerin içine giriyor. İşçi çocuğu Dave Carr, varoluşuna bir anlam kazandırmak için gönüllülere katılır. Ama burada duralım: Zira Loach bu insanları, idealleri üzerinden yüzeltmiyor; tersine tereddütlerini, düşkırıklıkları ve iç kavgalarını anlatırken hayallerine mağlup olan, direnen insanları insana ait yanlarıyla anlatıyor.
Filmi kalıcı kılan da bu.

US vs John Lennon (Tiglon)
Film: * * *
Ekstralar: * *
Güncel sıcaklığı hemen hissedilen, sapasağlam bir belgesel yapmış David Leaf.
1960'lar 'karşı kültür'ünün simge ismi John Lennon'u, dönemin hippi ve isyancıları gözünde apayrı bir yere yerleştirirken, varoluş kavgasının ne denli inatçı ve kararlı olduğunu da anlatıyor.
Vietnam savaşının en kanlı döneminde, barış mücadelesinin slogan üreticisidir, filozofudur Lennon. Bu açılardan FBI ve Nixon için 'ulusal bir tehlike', tehdit olur. 'Kendisi' olarak, tek başına bir ideal uğruna geçirilen bu hayatta, bireysel isyanıyla, hayranlığa hayranlık ekleten bir sanatçı portresi.

Lost 4 (Tiglon) Dizi: * * *
Bazılarına göre son bölümlerde artık pusulayı şaşırmış görünse de, Lost 4, bir önceki sezona göre çok daha derli toplu. 3'te 'ötekiler' ile ilgili bölümler çok fazla yer tutmuş, 'bizimkiler' gölgede kalmıştı. Bu sezonda bölümler birazcık kısalmış. 3'ün sonunda kimi 'flash forward'lar ile 'daha sonra ne oldu peki?' sorusuna anlık yanıtlar bulmuştuk. Bu bölümde bir kurtarma gemisi geliyor. Ama bu tiplerin başka bir planı vardır. Jack işbirliğine gider ama Locke kendi çetesini kurarak kurtarıcılarla çatışmaya başlar.
Haberin fotoğrafları