kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TSK'dan 'fişleme' açıklaması

AJANSLAR
Giriş Saati : 20.03.2009 13:23
Güncelleme : 20.03.2009 19:26
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Kayseri'de Garnizon Komutanlığı'nın bazı işyerlerinin fişlenmesinin söz konusu olmadığını söyledi. ..
Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık bilgilendirme toplantısında bir soru üzerine, Kayseri'de Garnizon Komutanı'nın bazı işyerlerini fişlettiğine ilişkin çıkan haberlerle ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Tuğgeneral Gürak, söz konusu işyerleriyle ilgili gerekli bilgilerin Emniyet Müdürlüğü tarafından kendilerine verildiğini; ancak sahte belgeler düzenlenerek bu bilgileri Garnizon Komutanlığı'nca tanzim edilmiş gibi gösteren personel hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını söyledi.

Kuzey Irak'ın Erbil kentinde düzenlenecek Kürt konferansının içeriğinin devlet kuruluşları tarafından çok iyi bilindiğini de vurgulayan Tuğgeneral Gürak, "Beklentimiz Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü oluşumlarının engellenmesi, lojistik desteğinin kesilmesi, etkin ve somut tedbirlerin sürekli hale getirilmesidir" dedi.

Nevruz'a yönelik alınan güvenlik önlemlerine ilişkin bir başka soru üzerine Tuğgeneral Metin Gürak, "Nevruz'un vatandaşlar tarafından birlik ve sağduyuyla kutlayacağını inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Aden Körfezi'nde MV Ulusoy 8 isimli Türk ticaret gemisine deniz haydutları tarafından dün gece saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu, TCG Giresun firkateyninin aldığı tedbirler neticesinde saldırının başarısızlıkla sonuçlandığını bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
TCG Giresun firkateyninin Aden Körfezi'ndeki faaliyetleri ile ilgili soru üzerine Tuğgeneral Gürak, 19 Mart 2009 tarihinde saat 16.45'te Saint Vincent bayraklı Titan isimli ticaret gemisinin deniz haydutlarının saldırısına uğradığını ve kaçırıldığını söyledi.

Bölgedeki TCG Giresun'un, bölgede intikal halinde olan bayrağı veya personeli Türk 4 ticaret gemisini ''müteyakkız bulunmaları ve azami süratle seyretmeleri'' konusunda ikaz ettiğini anlatan Tuğgeneral Gürak, firkateynin daha sonra merkezi bir mevkide bulunarak 4 gemiye de koruma sağlama gayreti içinde bulunduğunu belirtti.

Tuğgeneral Gürak, şöyle devam etti:
''Aynı gün, saat 21.56'da Aden Körfezi'nde MV Ulusoy 8 isimli Türk ticaret gemimize deniz haydutları tarafından 1 adet ana gemiyle desteklenen 2 adet skiff tipi bot ile saldırı girişiminde bulunulmuştur.
Saldırının gerçekleştiği mevkinin 80 deniz mili doğusunda bulunan TCG Giresun, MV Ulusoy 8 ile derhal irtibat kurarak yüksek süratle bölgeye intikale geçmiştir. Ayrıca TCG Giresun üzerinde konuşlu bulunan TCB 41 kuyruk numaralı AB-212 helikopteri olay mahalline intikal etmek suretiyle görevlendirilmiştir.

Alınan tedbirler neticesinde saldırı teşebbüsü başarısızlıkla sonuçlandırılmıştır. Belirtilen gelişmeler üzerine TCG Giresun tarafından, bölgede intikal halinde bulunan bayrağı veya personeli Türk olan Ulusoy 8, Horizon 1, Halis Kalkavan ve Samanyolu isimli ticaret gemilerine, farklı mevkilerde bulunmaları, farklı yönlerde seyretmeleri ve aralarındaki uzak mesafeye rağmen, azami sürat kullanmak suretiyle tüm imkanlar kullanılarak yakın destek sağlanmıştır.''

Ulusoy 8'in tehlikeli bölgeden uzaklaştığını bildiren Tuğgeneral Gürak, TCG Giresun'un, emniyet koridorunda bulunan diğer 3 ticaret gemisinden ikisine, Horizon 1 ve Halis Kalkavan'a yakın, aksi istikamette seyreden Samanyolu adlı gemiye de orta mesafeden destek sağlamaya devam ettiğini söyledi.

İnsansız hava aracı Heron'ların kabul sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin soruya Tuğgeneral Gürak, sürecin halen devam ettiği yanıtını verdi.

Hatay'da bir kişinin ''Son İstiklal Savaşı Gazisi'' olduğunu iddia ettiğinin hatırlatılması üzerine Tuğgeneral Gürak, Milli Mücadele'ye iştirak eden ve bu sebeple kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş olan Türk vatandaşlarına ''1005 Sayılı İstiklal Madalyası Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun'' kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından şeref aylığı bağlandığını hatırlattı.

Tuğgeneral Gürak, halen Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan bu kapsamda şeref aylığı alan İstiklal Savaşı gazisi bulunmadığını bildirdi.