kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Prof. Oktay Tabasaran, Türkiye’nin gelecekteki forumlar için çıtayı yükselttiğini belirterek, "Hollanda Prensi de bunu özellikle söyledi" diyor.

'Foruma katılmak için torpil yaptılar'

NEVZAT ATAL - HABER MERKEZİ
20.03.2009
Dünya Su Forumu Genel Sekreteri Prof. Oktay Tabasaran: 24 bin kişiyi kabul etmiştik. Ancak 'hatırlı kişiler' araya girince bin 500 kişiye daha giriş kartı verildi..
İstanbul'da devam eden 5. Dünya Su Forumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Oktay Tabasaran, 30 bin 642 kişinin girmek için müracaat ettiği foruma ilk başta 24 bin kişi aldıklarını, ancak hatırlı kişilerin araya girmesi nedeniyle bin 500 kişiyi daha kabul ettiklerini açıkladı. Formun çok başarılı geçtiğini ve 2 yıllık çabalarının meyvesini topladıklarını belirten Tabasaran, foruma BM organizasyonlarının yeterli düzeyde katılmadığı, katılanların da erkenden terk ettiği şeklinde haberler okuduğunu belirterek, "Bu durum beni çok üzüyor. UNESCO, UNDP, UNEP, United Nations University, UN Habitat... Hepsi burada. Organizasyonda alınan kararlar, görüşülen konular tüm dünya medyası tarafından dikkatle takip ediliyor. Daha kim gelmeliydi bilmiyorum'' diyerek de sitem etti.

* Rakamsal olarak hangi sonuçlara ulaşıldı?
Daha 2.5 gün geçti. Ama bu sabah (dün sabah) itibariyle katılmak için başvuranların sayısı 30 bin 642 kişi. Biz mali krizi falan da düşünerek bu kadarını beklemiyorduk. 20 bin kişilik bir beklentimiz vardı. Hatta birçok kişi 'Bu kadar sayıya ulaşamazsınız, ama 15 bin olsa kendinizi mutlu sayın' demişlerdi.

* 30 bin kişi mi katıldı?
Forum, Sütlüce Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Ayrıca Lütfi Kırdar, Cemal Reşit Rey, Feshane, Çırağan Oteli, İGDAŞ Genel Müdürlüğü gibi mekânlarda da gerek toplantılar, gerekse yan etkinlikler yapılıyor. Başvuruların ancak 25 bin 137'sini kabul ettik. Pazartesi 24 binde durdurmuştum, ama o kadar çok baskı geldi ki, hatırı kırılamayacak kimselerden, bin 500 kişiye daha giriş kartı verdik.

* Yani torpille mi girildi foruma?
Son 2 buçuk gün için evet. Sayı olarak çok başarılı bir forum... Prof. Tabasaran'ın verdiği bilgilere göre, 5. Dünya Su Forumu'nun sayısal istatistikleri ise şöyle oluştu:

* Başvuru sayısı: 30 bin 642 kişi.

* Verilen katılım kartı sayısı: 25 bin 137 kişi.

* İlk kez cumhurbaşkanı, devlet başkanı ve başbakan düzeyinde katılım oldu.

* 182 ülkeden bakan ve bakan yardımcısı, 400 parlamenter ve 2 binin üzerinde belediye başkanı geldi.