kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ataması çıkanlar hemen telefona sarılıp sevincini paylaştı.

Öğretmenlerin atama sevinci

19.03.2009
Sözleşmeli öğretmenlerin geçen ay kadroya geçmesiyle boşalan yerlerine dün atama yapıldı. Kurada kazananlar sevinç çığlıkları attı..
Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz ay kadrolu öğretmen ataması sırasında boşalan sözleşmeli öğretmenlerin yerine yeni atama yaptı. Toplam 6 bin 323 sözleşmeli öğretmen ataması sırasında kazananlar büyük sevinç yaşadı. Sözleşmeli öğretmen ataması töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kısa süre önce 8 bin 141 kadrolu öğretmen ataması yapıldığını, kadroya geçen sözleşmelilerden boşalan 6 bin 500 kişilik kadroya de yeni sözleşmeli öğretmen ataması için toplandıklarını söyledi. Çelik, atamaların devam edeceğini, Ağustos'ta 15 bin, Kasım'da 10 bin öğretmen ataması ile 2009 yılı içinde toplam 35 bin öğretmen atamış olacaklarını belirtti. Atanacak öğretmenlerin bir an önce göreve başlamasını isteyen Çelik, konuşmasının ardından salonu dolduranlardan tek tek rakam alarak bilgisayar düğmesine bastı. Kazanan öğretmenlerin isimleri ekranda büyük harflerle göründü. Yaklaşık 3 dakika süren atama sırasında salonda bulunup ataması gerçekleşen çok sayıda öğretmen adayı ve veli sevinç çığlıkları attı. Toplam 6 bin 323 sözleşmeli öğretmen atanmış oldu.

ÖĞRETMENLERE BİLGİSAYAR
Bakan Çelik atama töreninde öğretmenlere dizüstü bilgisayar müjdesi de verdi. Çelik, "Özel fiyat uygulayarak, önümüzdeki süreçte her öğretmenimizin birer dizüstü bilgisayarı olması arzusundayız. Bu kampanyayı da seçimlerden hemen sonra başlatacağız" dedi.