kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 20.03.2009 07:29
Güncelleme : 20.03.2009 21:10
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde yağış geçişleri bekleniyor. Rüzgar, bu akşam saatlerinde iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinden esecek.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

RÜZGAR: Bu akşam ve gece genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzeybatı yönlerden hafif iç ve doğu kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Yarın (Cuma) ülke genelinde kuzey ve batı yönlerden hafif olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR; Rüzgarın, bu akşam saatlerinde iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, soba zehirlenmeleri başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması beklenmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun doğusu başta olmak üzere iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve karla karışık yağmur, Trakya ve Bilecik ile yüksek kesimlerde kar şeklinde olacak.

DOĞU'DA SOĞUK VE RÜZGARLI HAVA

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk ve rüzgarlı hava etkili oluyor. Bölgede en soğuk gece sıfırın altında 4 derece ile Ağrı'da yaşandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede Akdeniz üzerinden gelen yüksek basınç sistemi etkili oluyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde olduğunu dile getiren yetkililer, dün gece ölçülen sıcaklıkların Iğdır'da 3, Erzurum ve Erzincan'da sıfır, diğer illerde ise sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 4, Ardahan'da 2 ve Kars'ta 1 derece olduğunu belirtti.

Gün içindeki sıcaklıkların ise Iğdır'da 14, Erzincan'da 9, Erzurum'da 5, Kars'ta 3 ve Ağrı'da 2 derece olmasının beklendiği bildirildi.

Bölgede güneybatı yönünden orta kuvvetli rüzgarın etkili olacağını kaydeden yetkililer, söz konusu durumun karbonmonoksit zehirlenmeleri ve çığ konusunda gerekli meteorolojik şartları hazırlayabileceği uyarısında bulundu.

Yetkililer vatandaşların karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri ve çığ konusunda dikkatli olmalarını istedi.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...