kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Barack Obama'' markası için patent başvurusu

AA
Giriş Saati : 20.03.2009 11:41
Güncelleme : 20.03.2009 19:26
Yeni Haber
İstanbul'da faaliyet gösteren bir tekstil, turizm ve inşaat şirketi ''Barack Obama'' markasını almak için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yaptı.
Merkezi Eminönü'nde bulunan şirketin başvurusunda, ''Bu marka altında koruyucu amaçlı olanlar hariç, her türlü malzemeden yapılmış iç-dış giysiler, çoraplar, ayak ve baş giysileri üretileceği, ticari ve reklam amaçlı sergi ve fuarların organizasyonu dahil reklamcılık, pazarlama ve halkla İlişkiler, büro, iş yönetimi ve idaresi ile bu konularda danışmanlık hizmetleri verileceği'' belirtildi.

Başvuruda ayrıca, aynı marka altında ''Muhasebecilik dahil ithalat, ihracat, acente, ticari ve sınai ürünler için eksperlik, açık artırma, perakende, toptan satış mağazaları, elektronik ortamlar, kataloglar ve benzeri diğer yöntemlerle müşterilerin malları elverişli bir şekilde görmesi ve satın alması için çeşitli malların bir araya getirilmesi hizmetlerinde de bulunulacağı'' kaydedildi.

Türk Patent Enstitüsü, geçen yılın son günlerinde yapılan başvuruya henüz yanıt vermezken, incelemenin devam ettiği, uygun bulunması halinde Marka Bülteni'nde yayınlanacağı öğrenildi.

''REDDEDİLME İHTİMALİ YÜKSEK''

Levent Patent Marka Danışmanlık ve Eğitim Şirketi yetkilisi Levent Yaralı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Patent Enstitüsü'nün, ABD Başkanı Barack Obama'nın adının marka olarak tescil edilmesine yönelik başvuruyu, 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 7. maddesi uyarınca reddetme ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi.

Bu maddenin enstitü tarafından re'sen (doğrudan) reddedilecek markaları düzenlediğine işaret eden Yaralı, başvurunun söz konusu hüküm çerçevesinde değerlendirilmemesi halinde ise Obama'nın, 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK), ''Marka Tescilinde Red İçin Nispi Nedenler'' başlıklı 8. maddesi uyarınca itiraz etme hakkının bulunduğunu söyledi.

Yaralı, kurumun başvuruyu reddetmeyip ilana karar vermesi durumunda ayrıca, ilgili kesimlerin, Türk Ticaret Kanunu'nun haksız rekabete, Medeni Kanun'un ise iyi niyet kurallarına ilişkin hükümlerine dayanarak itirazda bulunup dava açmalarının da olası olduğunu belirtti.