kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gaziantep'de şok baskın

İHA
Giriş Saati : 20.03.2009 11:36
Güncelleme : 20.03.2009 19:26
Yeni Haber
Gaziantep'te sokak satıcılarına yönelik yapılan 4 aylık takibin ardından özel harekat timleriyle birlikte 280 polis, ablukaya aldığı 2 mahallede 29 eve şok baskın yaptı. Operasyonda gözaltına alınan 26 kişi adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlalar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri iki mahallede satış yapan çok sayıda uyuşturucu satıcısının olduğu şikayeti üzerine harekete geçti. Mithat Paşa ve Çağlayan Mahallesi'nde çalışmalarına başlayan polis, sokak satıcılarını tespit etmeye çalıştı. Mahalleyi 4 ay boyunca takibe alan polis çok sayıda sokak satıcısını tespit etti. Yapılan teknik çalışmanın ardından polis dün 'N23' kodlu operasyon için düğmeye bastı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu 280 polis, hazırlıklarını tamamladıktan sonra Mithat Paşa ve Çağlayan Mahallesi'ne giderek bölgeyi ablukaya aldı. Tespit edilen sokak satıcıların evlerine şok baskınlar yapan polis operasyonu sanayi saniye görüntüledi. Kapıları yapılan uyarıların ardından açan polis, evlere tek tek girdi. Operasyonda kullanılan özel eğitimli köpeklerde uyuşturucuların gizlendiği yerleri tespit etti. Baskınlarda daha önce tespit edilen 26 sokak
satıcısı gözaltına alındı. Evlerde yapılan detaylı incelemelerde 226 adet paketler halinde 1 kilo 798 gram esrar maddesi ve 13 adet extacy hap ele geçirildi. Şahıslar Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından hazırlanan dosyalar ve delillerle birlikte adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılan şahıslar kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına tehditler savurarak görüntü almalarını engellemeye çalıştı. Şahıslardan biri basın mensuplarına tepki göstererek, "Adam mı öldürdük çekiyorsunuz? Gidin Ergenekoncuları çekin. Paşalar yatıyor" demesi dikkat çekti. Daha sonra otobüse bindirilen şüpheliler Gaziantep Adliyesi'ne götürüldü. Öte yandan operasyon sayesinde Gaziantep'te sokak satıcısı olarak tabir edilen şahıslara büyük bir darbe vurulduğu ve uyuşturucu satışının kent merkezinde büyük bir oranda azaltacağı tahmin ediliyor.