kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

146 yıllık yerel gazete ekonomik krize yenildi

18.03.2009
ABD'nin en eski gazetelerinden Seattle Post Intelligencer, 14 milyon dolarlık borcunu ödeyemeyince kapanma kararı aldı. İnternetten yayın yapacak olan gazetede 40 kişi çalışacak..
Ekonomik kriz ülkeleri vururken zor günlerden gazeteler de nasibini alıyor. ABD'nin en eski gazetelerinden 146 yıllık Seattle Post Intelligencer, önceki gün gazetenin son baskısını yaptı ve bundan böyle internetten yayın yapma kararı aldı. Önde gelen yayıncılık şirketlerinden Hearst, geçtiğimiz yıl 14 milyon dolarlık zarar açıklamış ve ocak ayında gazeteyi satışa çıkardıklarını bildirmişti. Herhangi bir alıcı bulunmaması halindeyse kapatacağını kaydetmişti.

ABONELİK ALACAK
Ancak salı günü itibariyle hiçbir alıcı çıkmadı. Bunun üzerine de gazetenin 170 çalışanının fotoğrafları çekildi ve son sayıda yayımlandı. Şirket, haberlerin artık abonelik sistemiyle internette olacağını açıkladı. Böylece kentte sadece Seattle Times adında tek bir yerel gazete kalacak. İnternet sitesinde yer alan başlıktaysa, "Bir dönem sona eriyor, bir diğeri başlıyor" yer aldı. Hearst gazeteleri başkanı Steven Swartz ise, "Yeni çıkacak olan sadece internet gazetesi olmayacak. Halka ait haberleri ve bilgileri içine alan güçlü bir dijital dünya olacak" dedi.

TOPLU İŞTEN ÇIKARMA
Ancak asıl üzücü olan internette çalışacak kadronun gazeteden çok daha düşük olması. Yapılan değerlendirmeler sonucunda internet gazeteciliği için en fazla 40 kişinin yeterli olabileceği açıklandı. Bu da çalışanların büyük bir kısmının işten çıkarılacağı anlamına geliyor. Geçen ay da Denver kentinde yayın yapan Rocky Mountain News yayın hayatına son vermişti.
Haberin fotoğrafları