kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Para kaybetmek örümcek ısırığı etkisi yapıyor

CİHAN
Giriş Saati : 19.03.2009 11:54
Güncelleme : 19.03.2009 23:04
Yeni Haber
Küresel ekonomik kriz nedeniyle para kaybetmenin, insan vücudunda korkunç bir örümceğin ısırması ya da çöp koklamakla aynı etkiye sahip olduğu bildirildi. ..
'Grand Theft Childhood' kitabının yazarı Amerikalı ünlü doktor Cheryl Olson, internetteki bir siteye yaptığı açıklamada, bütün dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz nedeniyle para kaybeden pek çok insanın karın ağrıları çektiğini ve bunun bir tesadüf olmadığını söyledi.

Cheryl Olson, insan beyninde hastalık duygusunu tetikleyen 'insula' bölümünün, kötü finansal haberler alındığında da harekete geçtiğini ve vücutta değişik tepkilere yol açtığını aktardı. 'İnsula'nın içindeki 'çubuk hücrelerin' para kaybedildiğinde son derece aktif hale geldiğini kaydeden Amerikalı uzman, bu hücrelerin insana korkunç bir örümceğin ısırığı ya da berbat çöpleri koklama hissini yaşattığını ve mide ağrılarına sebep olduğunu kaydetti.

Vücutta yaşanan hastalık hissi nedeniyle kişilerin yatırımcı yönünün giderek zayıfladığını ve bir daha risk alamaz hale geldiklerini ifade eden Olson, "Para kaybetmek midye kabuğunu ısırmaya çalışmaya benziyor. Vücudunuzun üzerinde örümcekler dolaşıyormuş hissine kapılıyorsunuz. Olabildiğince hızlı oradan uzaklaşmak istiyorsunuz" dedi.

Cheryl Olson, kriz dönemlerinde sağlık harcamalarının arttığını, insanların psikolojik danışman arayışına girdiğini, depresyon ve intihar oranlarında fırlama yaşandığını sözlerine ekledi.