kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eurobank Tekfen perakende bankacılığı ile büyüyecek

18.03.2009
Eurobank Tekfen sermayesini artırma ve perakende bankacılık alanına girme kararı aldı. Banka ayrıca 2009 kredilerini yüzde 15, mevduatlarını ise yüzde 5 artırmayı planlıyor..
2008 yılını 41 milyon TL karla kapatan Eurobank Tekfen perakende bankacılık alanına girerek büyüme kararı aldı. Sermayesini 230 milyon TL'den 380 milyon TL'ye çıkaran banka, yılsonundan itibaren şube atağına hazırlanıyor.
Perakende bankacılık faaliyetlerinin küçük işletmeler ve özel bankacılık alanlarını kapsayacağını söyleyen Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, 5 yıl içerisinde orta ölçekli bir banka olacaklarını söyledi.
Sönmez, "'Uzun dönemde ana hedefimiz pazar payımızı büyüterek, küçük ölçekli bankalar arasından çıkıp orta ölçekli bankalar arasında yer almaktır'' dedi.

KREDILER %15 BÜYÜYECEK
2009'a yönelik hedeflerini de açıklayan Sönmez, kredilerini yüzde 15 artırmayı planladıklarını söyledi. Sönmez, "Perakende bankacılık faaliyetlerine başladıktan sonra ağırlıklı olarak gıda, turizm ve imalat sektörlerine kredi kullandırmayı amaçlıyoruz" dedi.
2008'de mevduat artışlarının yüksek olduğunu söyleyen Sönmez, 2009'da daha muhafazakar bir büyüme hedeflediklerini kaydetti.

KÂRIMIZ ARTACAK
Sönmez, "Mevduatlarda geçen yıl yüzde 50'ye yakın büyüme kaydetti. O nedenle bu yıl mevduatlarımızı yüzde 5 oranında artırmayı planlıyoruz" dedi. Sönmez 2009'da yüzde 25'in üzerinde bir karlılık artışı amaçladıklarını belirtti.
Eurobank Tekfen olarak hazine bonolarına yatırım yapıp yatmayacaklarını belirten Sönmez, aktif yapısında önemli bir değişikliğin bu yıl yaşanmayacağını, takipteki kredilerle ilgili bir sorun yaşamadıklarını sözlerine ekledi.

'Krizde tabular yıkılmalı'
EuroBank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, krizle birlikte ezberlerin bozulduğunu belirterek makro ekonomik açıdan tabuların yıkılması gerektiğini belirtti. Erten "Öyle şeyler yapmalı ki bütçesine bu yükü getirirken de bir netice elde etsin'' dedi.