kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vergi indirimi bankaları olumlu etkileyecek

18.03.2009
TEB Genel Müdürü Varol Civil, beyaz eşya ve otomobil sektörlerine getirilen üç aylık ÖTV indiriminin bankacılık sektörüne de olumlu yansıyacağını belirtti..
Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, beyaz eşya ve otomobil sektörlerine getirilen üç aylık ÖTV indiriminin bankacılık sektörüne olumlu yansıyacağını belirtti.

Kredi talebinde son dönemde bir azalma yaşandığına dikkat çeken Civil, yapılan ÖTV indiriminin bankacılık sektörüne olumlu yansımasını beklediğini söyledi.

KREDILER ARTAR
Civil, "Reel sektördeki her olumlu gelişme bankacılığa da olumlu yansıyacaktır. Dolayısıyla indirimler sonrasında kredi anlamında da büyüme yaşanabilir. Ancak bunun ne oranda olacağını söylemek için biraz daha beklemek gerekiyor" diye konuştu.

MEVDUAT MALIYETLERI DÜŞTÜ
Civil, TEB'in inovasyon projeleri ile ilgili düzenlenen basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Merkez Bankası'nın krizden buyana yaptığı faiz indirimlerinin bankacılık sektörünün kâr marjını artırdığına işaret eden TEB Genel Müdürü Varol Civil "Mevduat maliyetleri düştü. Ancak yılın 2. yarısına yansır mı emin değilim. Bu seneki kârdan daha az olur kanaatindeyim" dedi.

Inovasyon kültürü oluşuyor
TEB Genel Müdürü Varol Civil , Gartner Danişmani Alistair Newton (Ortada) ile TEB Insan Kaynaklari Genel Müdür yardimcisi Nilsen Altintaş "TEB Inovasyon Kültürü Oluşturuyor" başlikli çalişmayi düzenledikleri basin toplantisiyla anlatti.