kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Nabucco'da finans endişesi doğdu gözler Avrupa Yatırım Bankası'nda

19.03.2009
Almanya Başbakanı Merkel'in itirazıyla Avrupa Birliği'nin 5 milyar euroluk ekonomiyi canlandırma projesinden Nabucco'nun çıkarılması finans endişesine neden oldu..
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, "Berlin'e katkı sağlamayacak proje için kamu parası harcanamaz" tutumu, Nabucco Projesi'nde finans endişesi yarattı. Kaynaklar, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Kalkınma Bankası'nın, bu çıkıştan etkilenmesi durumunda projenin zora girebileceğini düşünüyor.
SABAH, AB'nin kararı hakkında Enerji Bakanlığı ve Nabucco çevrelerinin nabzını tuttu. Değerlendirmeler şöyle:

- BİZ İSTEMEDİK AB VERDİ: AB'nin bu proje için 250 milyon Euro hibe kredisi vereceğini açıkladığını anımsatan kaynaklar, "Bu kaynağı biz istemedik, AB vereceğini söyledi. Şimdi, bundan vazgeçiyorlar" dedi.
- KUZEY AKIM'IN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYOR: Rusya ile Almanya arasında inşa edilecek doğalgaz boru hattı projesi Kuzey Akım, Baltık ülkelerinde çevre hassasiyetleri nedeniyle tıkandı. Almanya, bu çıkışıyla Kuzey Akım'ın önünü açmayı hedefliyor olabilir. Gelişmeler yakından izleniyor.
- AVRUPA YATIRIM BANKASI'NI ETKİLER Mİ?: Nabucco'ya kaynak sağlayacak Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Kalkınma Bankası'nın bundan sonra izleyeceği strateji son derece önemli. Almanya'nın çıkışı bu bankaları etkilerse, Nabucco'ya siyasi olarak ciddi gölge düşer. Projenin gerçekleşmesi zorlaşır.