kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yaşar Grubu boyada yabancı ortakta adresi 2010 gösterdi

18.03.2009
DYO için yabancı ortaklık görüşmelerini hazirana kadar askıya aldıklarını söyleyen Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kalpaklıoğlu, birleşme olması halinde en yakın tarih olarak 2010'u gösterdi İnovasyon kültürü oluşuyor..
Uzun bir süredir yabancı ortaklık konusunda görüşmeler yürütülen Yaşar Holding'in amiral gemilerinden boya markası DYO, iki taraflı görüşmeleri 2009 Haziran'ına kadar durdurduğunu açıklamıştı. Haziran ayından sonra ekonomideki seyre göre tekrar masaya oturacak olan Yaşar Holding, anlaşma sağlanırsa 2010'a birleşmeye hazırlanıyor.
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, "Kehanette bulunmak istemiyorum ama Haziran'a kadar karşı tarafında iradesiyle biz bir ara verdik. Bu şekilde açıkladık. Biraz bekleyip görmek kazım. Avruğa Birliği'nin ve finans sektörünün nasıl tedbirler alacağı konusunda bilinmeyen çok şey var. Galiba bu dönemde biraz daha iyi izlemek gerekiyor. Haziran'a temmuza kadar daha temkinli daha dikkatli bir yönetim tarzı belirledik.
2009 yılında beklemiyorum dedim daha önce 2010'a sarkar mutlaka diye düşünüyorum" dedi.

'KÜÇÜLME BEKLEMIYORUZ'
Ortaklık konusunda gün içinde yayınlanan haberlerden sonra DYO Boya hisselerinde de ciddi bir tırmanış yaşandı. Hisseler günü yüzde 10 yükselişle 0.22'den kapattı. 2009'u büyüme ile kapatmayı beklediklerini söyleyen Feyhan Yaşar, ciroda toplam yüzde 5-6 büyüme planladıklarını da vurguladı.
Yurtdışı faaliyetlerinde ufak tefek daralmalar oluştuğunu kaydeden Yaşar, "Boyada da, gıda da büyük agresif büyümeler beklemiyoruz. Ama ciddi daralmalar da yok" dedi.
DYO'da tek daralma ise sanayi boyaları alanında oldu. Büyümenin içinde fiyat artışları olmadığını söyleyen Yaşar, grubun cirodaki büyümesinde döviz kurunun etkili olduğunu aktardı.