kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

KDV indirimi çözüm değil alım-satım vergisi indirilsin

DİLEK TAŞ
18.03.2009
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, 150 m2 üzeri dairelerdeki KDV indiriminin çözüm olmadığını, alım-satım vergilerinin indirilmesinin sektörü rahatlatacağını söyledi..
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, hükümetin açıkladığını ekonomik canlanma paketi içerisinde yer alan 150 metrekare üstündeki konutlarda KDV'nin üç aylık süre ile yüzde 18'den 8'e düşürülmesinin sektör için kurtarıcı bir çözüm olmayacağını söyledi. Elmas, "150 metrekare konutlar şu ancak mevcut konut stoğunun yüzde 5 gibi bir oranına denk geliyor. Bu etki hissedilmez bile" diye konuştu.
Elmas, indirimin sadece villa alanlara yarayacağına söyledi. İndirimin asıl konut talebinde bulunan kesime hitap etmediğini belirten Elmas, bunun yerine üç aylık süre zarfında alım-satım vergilerinin indirilmesinin sektörü daha fazla rahatlatacağını kaydetti.
Elmas ayrıca Beylikdüzü, Halkalı gibi bazı bölgelerde biriken konut stokunu kamu bankalarının kredide kolaylık sağlamasının eritebileceğini söyledi. Elmas, "Esnafa cansuyu kredisi gibi konut sektöründe de daha yapıcı çözümler bekleyen konutları harekete geçirir" dedi.
Elmas, krize iyi girdiklerini, yılın ilk yarısını hazırlık aşaması olarak geçirmeyi planladıklarını kaydetti. "Elimizde yarı mamul bir şey yok. Bütün konut ve ofis projelerimizi bitirdik" diyen Elmas, sadece Mahalle İstanbul projesinin son bölümünün devam ettiğini bildirdi. Elmas, yılın ikinci yarısından itibaren Sancaktepe'de orta ve alt gelir grubuna yönelik 1000 konutluk Bizce İstanbul ve 2010 yılında da Ümraniye'de 1200 konutluk lüks bir projeye başlayacaklarını söyledi. Elmas, İzmir'de Torunlar ve Hayat Kimya ile birlikte satın aldıkları araziye 220 milyon euro yatırımla marina, rezidans ve AVM'den oluşan bir proje için çalışma halinde olduklarını bildirdi.
Haberin fotoğrafları