kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
(soldan sağa) Önder Focan, Anna Rybeka, Cansu Aslan, Nilay Tezsay, Neslihan Akbulut, İpek Dinç

Nardis, genç caz vokallerini seçti

Giriş Saati : 18.03.2009 16:26
Güncelleme : 18.03.2009 23:39
Yeni Haber
Bu yıl beşincisi düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışması'nın 16 Mart Pazartesi gecesi düzenlenen finalinde kazanan isimler belli oldu...
11 genç adayın katıldığı yarışma gecesinin seçici kurulunda NTV Radyo Genel Yayın Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe, Sabah Gazetesi İnternet Editörü Bülent Denli, caz müzisyenleri Donovan Mixon, Feyza Eren, Kamil Erdem, Neşet Ruacan, Önder Focan, Selçuk Sun, Sibel Köse, NTV Radyo programcısı Hakan R. Tüfekçi, müzik yazarı Murat Beşer, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Jazz dergisi yazarı ve NTV Radyo Programcısı Tunçel Gürsoy yer aldı.

Yaşları 19 ile 29 arasında değişen 11 finalist, seçici kurul için ikişer performans sunarak yeteneklerini yarıştırdılar. NTV Radyo'nun canlı olarak yayımladığı yarışma sonucunda adaylardan 5'i çok özel ödüllerin sahibi oldu.

4 özel ödül sahini buldu

Gecenin en özel ödülünü İstanbul'da yaşayan Polonyalı genç şarkıcı Anna Rybeka almaya hak kazandı. 1-2 Mayıs 2009 tarihinde Estonya'da düzenlenecek Nomme Jazz Festivali'ne katılacak olan Rybeka, çocukluğundan beri müzikle iç içe yaşıyor ve çeşitli caz kulüplerinde şarkı söylüyor.

Gecenin ikinci önemli ödülü ise müzik öğpretmeni olan Cansu Aslan'a verildi. Aslan, 9-11 Temmuzda Finlandiya'da gerçekleştirilecek Lady Summertime yarışmasında ülkemizi temsil edecek.

2009 Temmuz ayında Polonya'da düzenlenecek olan Pulowy Workshop isimli atölye çalışmasına katılmaya hak kazanan Nilay Tezsay ise bir veteriner hekim olarak çalışıyor.

Başarılı performanslarıyla kulakların pasını silen Neslihan Akbulut ve İpek Dinç ise Nardis özel ödüllerine layık görüldüler.