kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İnternet çağında, ayıp

Savaş AY SABAH
17.03.2009
TC kimlik numarası kuyruğundan bir feryat: Bilgisayar diye bir şey var. Girersin internete adını yazarsın tık diye çıkar numaran. Nedir bu işkence, anlamadık..
Yüksek Seçim Kurulu'nun "Eyy ahali duyduk duymadık demeyin. Önümüzdeki, yerel seçimlerde nüfus cüzdanında TC kimlik numarası olmayanlar oy kullanamayacaktır. Sayım suyum yok" diye bir tellallara bağırtmadığı kaldı. Lakin toplumsal "Azzz sonra" hastalığımız bu mevzuda da kendini gösterdi. Sonuç kapıya sıkışmış bir yumurta ve nüfus müdürlüklerindeki tıklım tıkış kalabalık. Sözün özü; 'nüfus dairelerine akın var akın! Yeni kimlik alacağız seçimin vakti yakın.' Dün durumu yakından görmek için Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü'nde aldım soluğu. En alttan başlayarak dönen- kıvrılan kuyruğun başı bankolarda. Memurlar, memureler aklını beynini yemek üzere. Çünkü günde bine yakın vatandaş geliyor ve hepsi de "İşim var, beni acele hallet" deyip telaşa veriyor ortamı. Çare olarak nüfus müdürlükleri 30 Mart Pazartesi gününe kadar hafta sonları da açık tutularak hizmet verecek. Yani çalışanlar hafta sonlarında da perişan edilecek. Uzun kuyrukların helezon düzeniyle nüfus dairesi fasit daireye dönüşmüş. İş aynı, sızlanma aynı, itiş kakış aynı. Peki ya sebepler:

* Sen bugüne kadar ne bekledin a teyzeciğim? - Ne bileyim güzel evladım. Ne vakit ihtiyaç olsa kimlik numaramı soruyorlardı. Ben de aha şu koynuma saklı muskanın içinden çıkarıp okutuyordum numaramı. Ne bileyim böyle olacağını.

* Bey amca sen nasıl düştün bu hataya? -Ne hatası evladım. Bilgisayar diye bir şey var. Girersin internete adını yazarsın tık diye çıkar numaran. Nedir bu işkence gibi durumlar anlamadık.

* Gençler uyanık olur. Neden bunca zaman beklediniz evlat? -Savaş Abi finaller, vizeler, ödevler. Kıpırdamak ne mümkün talebe milletine.