kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aldattığı kocasına tazminat ödeyecek

Osman AKÇA
17.03.2009
İki çocuk annesi S.H., boşanma davasında "sadakat yükümlülüğüne uymadığı" için eşine10 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi..
Muğla'da bir kamu kurumundan emekli olan 50 yaşındaki 2 çocuk babası M. H., 2006 yılında, şüphelendiği eşi S.H'nin cep telefonuna birçok cinsel ve aşk içerikli mesaj geldiğini gördü.

Mesajları kimin gönderdiğini araştıran koca, şok yaşadı. Çünkü eşine bu mesajları gönderenin, bir dönem aynı kamu kurumunda birlikte çalıştığı 3 çocuk babası 49 yaşındaki S.T. olduğunu öğrendi.

KARŞILIKLI MESAJ
Bunun üzerine, savcılığa başvuran koca, eski mesai arkadaşının eşine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Şikâyet üzerine mesajların sahibi Ş. T., hakkında 10 Temmuz 2006'da Muğla Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ancak yargılama sırasında yapılan incelemede, 2 çocuk annesi 47 yaşındaki S.H.'nin de kendisine gelen cep telefonu mesajlarına benzer şekilde yanıt verdiği ortaya çıktı. S.T., yargılandığı davadan beraat etti.

Eşinin, yakın arkadaşı tarafından gönderilen mesajlara aynı biçimde yanıt verdiğini öğrenen M.H., 4 Mayıs 2007'de Muğla 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak "onurunun kırıldığı, aile sadakatinin olmadığı ve evliliğin temelinin sarsıldığı" gerekçeleriyle eşine boşanma davası açtı.
Aldatılan koca ayrıca eşinden 25 bin lira tazminat talebinde de bulundu. Davayı sonuçlandıran mahkeme, ikilinin karşılıklı mesajlarını delil olarak kabul ederek, çiftin boşanmasına karar verirken, 2 çocuk annesi S. H.'yi de "sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığı" gerekçesiyle kocasına 10 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.