kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Alışveriş merkezinde rehin alma paniği

(CİHAN)
Giriş Saati : 18.03.2009 22:03
Güncelleme : 18.03.2009 23:39
Yeni Haber
Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'nde güvenlik görevlisini rehin alan şahıs, alışveriş merkezinin boşaltılmasına neden oldu.

Birkaç gün önce işten çıkarıldığı için eylemi yaptığı ileri sürülen şahıs, polis ve güvenlik görevlilerinin çabasıyla etkisiz hale getirildi.

Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi'nde akşam 19.00 sularında rehin alma olayı yaşandı. Edinilen bilgiye göre, boya-baskı işinde çalışan Erdal Tepeli, 2 gün önce işten çıkarıldı. Akşam saatlerinde Cevahir Alışveriş Merkezi'ne gelen şahıs, silahını çekerek girişte bekleyen güvenlik görevlisi Metin A.'yı rehin aldı. Sürekli ağlayan Tepeli, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün gelmesini istedi.

Olay nedeniyle alışveriş merkezinde büyük panik yaşandı. Polis çevre güvenliğini aldıktan sonra, güvenlik görevlilerinin de yardımıyla, bir anlık dalgınlığından yararlanılan Tepeli, etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan Tepeli, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Merkez Polis Karakolu'na götürüldü. Rehin alınan güvenlik görevlisi de ifadesi alınmak üzere aynı yere getirildi. Karakolda ifadeleri alınan Tepeli ve güvenlik görevlisi Metin A., aynı polis aracına yan yana bindirilerek sağlık raporu için hastaneye götürüldü. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde rapor alınan güvenlik görevlisi ve zanlı, yeniden yan yana bindirilerek karakola getirildi.

Güvenlik görevlisinin olayı duyan ailesi de karakola geldi. Güvenlik görevlisi Metin A.'nın babasının, polis aracına bindirilmekte olan oğluna sarılması dikkat çekti. Endişeli aile polis tarafından teskin edildi.
Bu arada alışveriş merkezine olay sırasında müşteri alınmadı. İçerdeki müşteriler de çıkarıldı. Polisin incelem yaptığı sırada da alışveriş merkezinin önü şeritle kapatılarak müşteriler başka kapılara yönlendirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.