kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar ısınacak - HARİTALI

Giriş Saati : 18.03.2009 07:35
Güncelleme : 18.03.2009 23:39
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; kıyı kesimlerimiz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR:
Güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
BUZLANMA VE DON UYARISI:
Sabah saatlerinde ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde (İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu) buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Çok bulutlu, Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, zamanla Trakya ile bölgenin güneydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

EGE: Parçalı çok bulutlu, Afyon, Denizli ve Muğla ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde İç Ege'de (Afyon, Kütahya ve Uşak) hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle sağanak, Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, batısı ile öğleden sonra bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte Ankara çevrelerinde sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde (Bolu ve Kastamonu) buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Çorum, Amasya ve Tokat ile öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in batısı (Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Tokat, Amasya, Çorum, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ) ile Erzurum, Muş ve Bingöl çevreleri, akşam ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimleri (Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; batısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır), akşam saatlerinden itibaren doğu kesimleri (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) aralıklı yağmurlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...