kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Suyla gelen kültür'ün sergisi

17.03.2009
SABAH'ın desteklediği 5'inci Dünya Su Forumu etkinlikleri kapsamındaki Su ile Gelen Kültür fotoğraf sergisi, bu akşam Cemal Reşit Rey'de açılacak..
Fotoğrafçı Ercan Arslan'ın Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği adına hazırladığı Su İle Gelen Kültür adlı fotoğraf sergisi bu akşam açılıyor.
Sergi, SABAH'ın da sponsor olduğu 5'inci Dünya Su Forumu kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu akşam saat 18.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu Giriş Fuayesi'nde yapılacak kokteyl eşliğinde açılacak.
Proje, Büyük Menderes Havzası içinde yer alan Aydın, Denizli, Uşak illerinin bir araya gelerek oluşturduğu birliğin, bölgenin çevre ve dolayısı ile turizm, ekonomi, kalkınma problemlerine 'makro' ölçekte çözüm arayarak, öncelikle farkındalığı yaratmak, çevre bilincinden hareketle kültür, turizm ve sosyo ekonomik gelişmeye sahip çıkmak, birlik olmanın sorunları çözmede sağlayacağı avantajları kullanarak, Büyük Menderes'in getirdiği kültürü yaşatmak kararlığı ile başlattığı bir hamlenin meyvesi niteliğinde.
Arslan, tanıtım kokteylinde Büyük Menderes Nehri'nin öyküsünü de meraklıların ilgisine sunacak.
Sergi, 22 Mart'a kadar izlenebilecek.
Yaklaşık 15 yıldır Milliyet gazetesi foto muhabiri olan Arslan, Türkiye'deki fotoğraf yarışmalarında 30'un üzerinde derece almış bir fotoğrafçı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi fotoğraf bölümünde Basın Fotoğrafı dersleri veren Arslan, dünyaca saygın fotoğraf kurumu World Press Photo'un üç yıl süren seminerlerine de katılmış. Gazeteciler Cemiyeti ve Foto Muhabirleri Derneği üyesi olan sanatçı 2007'de, Roma'daki Ara Pacis Müzesi'nde, Ara Güler ve Erdal Yazıcı'nın da içinde olduğu beş ayrı fotoğraf sanatçısıyla beraber eserlerini sergilemişti.