kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Güneşi Gördüm'ün Kars'ta yapılan galası ağlattı

Giriş Saati : 17.03.2009 14:20
Güncelleme : 17.03.2009 22:49
Yeni Haber
Yönetmenliğini Mahzun Kırmızıgül'ün yaptığı 'Güneşi Gördüm' filminin galası, oyuncuların da katılımıyla Kars Şehir Sineması'nda gerçekleştirildi. Ayakta alkışlanan Kırmızıgül ve diğer oyuncular, filmin sonunda gözyaşlarını tutamadılar...
Yapımcılığını Murat Tokat'ın üstlendiği ve 6 çocuğun hikayesinin işlendiği 'Güneşi Gördüm' filminin galasına Yönetmen Mahsun Kırmızıgül ile oyuncular Şerif Sezer, Hande Subaşı, Altan Erkekli, Ali Sürmeli ve Ali Tutay ile Kağızman'ın Yankıpınar köyünden Fırat(6) ve Erkan Karataş (11) adlı kardeşler katıldı.

Medyanın büyük ilgi gösterdiği galada, oyuncular filmin sonunda ayakta alkışlandı. Büyük bölümü Kars'ın Kağızman ilçesinde çekilen filmin sonunda başta Mahsun Kırmızıgül olmak üzere bütün oyuncular ve Karslılar gözyaşlarını tutamadılar. Filmin oyuncuları daha sonra Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ile sahneye çıkarak duygularını dile getirdiler.

Hande Subaşı'ya çiçek veren Başkan Alibeyoğlu, Şerif Sezer için çiçek hazırlanmadığını görünce özür diledi ve Sezer'in elini öptü. Alibeyoğlu, "Ben tüm bu ülke insanlarının bunları hakketmediğine inanıyorum. Çok güzel yarınlar bizi bekliyor. Ama böyle yürekli insanlarla ve değerli oyuncularla olabilir. Bu çocuklar bizim yarınlarımız, bunlar bizim 'Berfinlerimiz'. Filmin galasının Kars'ta yapılmasıyla bizi onurlandırdınız" dedi.

Çok heyecanlandığını söyleyen Şerif Sezer ise, "Bu filmi burada seyrederken diğer galalardan çok daha farklıydı. Çünkü bu filmin gerçek öyküsünü bilen insanlarla seyrettim ve çok etkilendim. Filmi sevdiğinizi biliyorum" diye konuştu. Yönetmen Mahsun Kırmızıgül de, desteklerinden dolayı Kağızman halkına ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'na teşekkür etti. Filmi çekerken çok zorlandıklarını da ifade eden Kırmızıgül, şunları söyledi:

"Bizlere destek olan halka ve bizi yalnız bırakmayan elinden gelen her şeyi yapan Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. Biz burada film çekerken çok zorlandık. Siz de biliyorsunuz Kağızman'da 2 bin 400 metre yüksekliğinde film çekmek çok zor bir şey. Gerek kışın, gerek sonbaharda bize her türlü desteği veren yerel yönetim başkanına ilk kez şahit oluyorum. Filmin yapımında bize katkıda bulunan ama yüreğiyle, kalbiyle, elinden gelen ne varsa her türlü desteği veren halka ekibim adına teşekkür ediyorum."

(İHA)