kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nevruz kutlamalarına devlet garanti veriyor

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
17.03.2009
Atalay, nevruz kutlamaları için vatandaşlara ülke genelinde her türlü kolaylığın sağlanacağını söyledi. Atalay, "Vatandaşlar, kutlamalara gönül huzuru ile katılabilir. Tüm destek verilecek" dedi..
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu yıl yerel seçimlerden bir hafta öncesine denk gelen nevruzla ilgili olarak SABAH'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Nevruzu kutlamak isteyen vatandaşların huzur içinde alanlara gidebileceklerini, kendilerine her türlü kolaylığın sağlanacağını, destek verileceğini, güvenlik önlemi alındığını kaydeden Atalay, "Nevruz kardeşlik günü. Toplantı tertip edenlerin, nevruzun amacına uygun kutlanması için ellerinden geleni yapacağını düşünüyoruz" dedi. Atalay, şu mesajları verdi:

* Nevruz, kardeşlik günü. Bereketi simgeliyor. Hatta onun için nevruzda buğday yeşertiliyor. Nevruz, Türkiye'nin geleneğinde var. Türk dünyası nevruzu oldukça gösterişli kutluyor.

* Geçmişte nevruz, kimsenin istemediği bazı olaylara da sahne oldu. Bazen provoke, bazen istismar edildi. Hepimiz üzüldük. Seçim ortamında olduğumuz için miting girişlerinde güvenlik görevlileri önlem alıyor. Bu da kötü niyetli kişilere fırsat vermemek için. Aynı tutum nevruzda da sürdürülecek.

VEKİLLERE MESAJ
*
Vatandaşlarımızın nevruzu çoşku ve mutluluk içinde kutlaması için her türlü imkân temin edilecek, kolaylık gösterilecek. Bu sene 21 Mart Cumartesi nevruz. Bu nedenle kutlamalara gün sınırlaması da koymadık. Vatandaşlarımız nevruz dolayısıyla her türlü kolaylığın sağlanacağını, güvenliğin temin edileceğini bilmeli, huzur içinde bugünü geçirmeli.

* Yasalara uygun olmayan tutum ve davranış, pankart, slogan varsa tespiti yapılır, daha sonra soruşturması açılır. Nevruz dolayısıyla bir olumsuzluk beklemiyoruz. Dilerim herkes bugünün kardeşlik havasında geçmesi için elinden geleni yapar. Bu temennim toplantıyı tertip edenlerle de ilgili. Bir ayrım yapmak istemiyorum ama parlamenter arkadaşlar da örnek olması gereken isimler. Eminim ki onlar da ellerinden geleni yapacaklardır.

* Seçim ortamı huzurlu ve güvenli geçiyor. Bundan memnunuz. Yerel seçim olduğu için seçim ortamına özel bir önem verdik. 7 ilde bölgesel güvenlik toplantıları yaptık. Hiçbir yerde kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Her parti her aday, istediği yerde miting yapıyor. İnşallah böyle geçer.

* İlk defa Türkiye genelinde "temiz seçim kampanyası" uygulaması yaptık. Meydanlar ve ana caddelerde seçim malzemesi asılmıyor. Vatandaş da partiler de memnun. Güvenlik güçleri açısından da en büyük sıkıntı, "Sen şuraya afiş astın, ben buraya astım. Bizim bayrağımızı kopardılar" türü şikâyetlerdi. Bu da ortadan kalktı. Valiler, parti temsilcileriyle toplantı yaptı, imzalar alındı. Kimse aykırı davranmadı. Çağdaş seçim ortamı sağlandı.

* İktidarıyla, muhalefetiyle mitinglere ilgi, 22 Temmuz 2007 seçimlerinden daha fazla. Sessiz ve tepkisiz büyük kalabalıklar değil, canlı kalabalıklar toplanıyor. Vatandaşlar meydanlarda olmak, liderleri görmek, mesajını yerinde dinlemek istiyor. Seçime gösterilen ilgi her açıdan sevindirici. Valilere talimatımız da şu: "Mitingi düzenleyen parti o ilden ayrılırken sunulan imkanlar nedeni ile valilere teşekkür ederek ayrılmalı."