kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İnternette yeni uyuşturucu alarmı

CHA
Giriş Saati : 17.03.2009 15:11
Güncelleme : 17.03.2009 15:40
Yeni Haber
İsveçli gençler arasında internet üzerinden yeni bir uyuşturucu çeşidi hızla yaygınlaşmaya başladı. Mefedron adı verilen bu uyuşturucunun "crack" uyuşturucusuna benzediği ve okullarda öğrenciler arasında kullanımın yaygınlaştığı bilgisi alındı..
Konu hakkında bir araştırma dosyası hazırlayan SVD gazetesine konuşan 17 yaşlarındaki bir genç, uyuşturucunun etkisinin azalmaya başlamasının asıl tehlike dönemi olduğunu ve bu anda korku ve endişe duygusu baş gösterdiğini belirtti. İlk alındığına renklerin daha canlı, siyahın daha siyah, kırmızının daha kırmızı görüldüğünü belirten genç, bu dönemde insanın içinden herkese sarılmak hissi geldiğini fakat bu halin spazma dönüşebileceğini, gözlerin kararabileceğini aktardı.

Gazeteler, bu uyuşturucunun bir seferde bağımlılık yapabildiğini yazdı. Geçtiğimiz yaz ilk olarak bu maddenin İsveç'te görülmeye başlandığı ve hatta aralık ayı içinde bir genç kızın bu uyuşturucudan hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Bu ölüm haberinin gazeteleri yansımasının ertesi günü, bu madde sağlığa zararlı maddeler grubuna dâhil edilmişti. O tarihten itibaren bu maddenin alımı- satımı yasak, fakat bu halen resmi olarak yasaklılığı yasallaşmış değil. Bu konudaki kanuni düzenlemenin yaza doğru yapılacağı öğrenilirken, gümrüklerde uyuşturucu uzmanı Lars Hansson; bu uyuşturucunun toplumda iyice yerleşmeye başladığını belirtirken, işin aciliyetine işaret etti.