kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Konya'da eğitim uçağı düştü

AA
Giriş Saati : 17.03.2009 17:59
Güncelleme : 17.03.2009 22:30
Yeni Haber
Konya'da bir askeri eğitim uçağı düştü. Pilotlardan biri şehit oldu, diğeri yaralandı...
Konya'nın Altınekin ilçesinde askeri bir eğitim uçağının düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre pilotlardan biri şehit oldu, yaralı kurtulan diğer pilot ise helikopterle hastaneye kaldırıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Bir askeri eğitim uçağı, Altınekin ilçesine bağlı Ayışığı köyü yakınlarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü.

İlk olarak köylülerin yardıma koştuğu enkaz yakınlarında pilotlardan birinin yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Yaralı pilot, enkaz bölgesine ulaşan askeri bir helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Konya'nın Altınekin ilçesinde bir pilotun şehit olduğu, Pilot Yüzbaşı Uğur Aydın'ın yaralı olarak kurtulduğu kazada düşen uçağın, Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-4 tipi eğitim uçağı olduğu bildirildi.

Kazadan yaralı olarak kurtulan Pilot Yüzbaşı Uğur Aydın'ın (36) fırlatma koltuğunu kullanarak paraşütle indiği, hafif şekilde yaralanan pilotun enkaz bölgesine ulaşan askeri helikopterle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Adının ''Murat'' olduğu belirtilen şehit pilotun ise enkazdan çıkarıldığı, olay yerine ulaşan ilk yardım ekiplerinin yaptığı müdahaleye rağmen hayata döndürülemediği bildirildi.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATIYOR

Konya'nın Altınekin ilçesinde bir pilotun şehit olduğu, Pilot Yüzbaşı Uğur Aydın'ın yaralı olarak kurtulduğu kazada, görgü tanığı Celal Koyuncu, iki uçağın havada manevra yaparken birisinin aniden yere çakıldığını belirtti.
Olay sırasında evinden uçakları izlediğini ifade eden Koyuncu, iki uçağın manevra yaptığını kaydetti. Celal Koyuncu, ''Uçakların dalış yaptığı sırada birisi aniden yere çakıldı. Yere çakılan uçaktan alevler çıktı. Bu sırada uçak düşmeden bir pilotun son anda atladığını gördüm. Sonradan öğrendim ki birisi hastaneye kaldırılmış'' dedi.

Ayışığı Köyü Muhtarı Mehmet Yalçın ise olay sırasında 2 uçağın bölgede eğitim uçuşu yaptığını bu sırada uçaklardan birinin burnunun üstüne çakıldığını söyledi.

Yardım için olay yerine gittiklerini anlatan Yalçın, ''İlk geldiğimizde pilotlardan biri ayaktaydı. Bilinci açık sağlık durumu gayet iyiydi. Bize durumunun iyi olduğunu söyledi. Diğer pilota baktık. O kanlar içinde yerde yatıyordu. Daha sonra askeri bir helikopter gelerek yaralı pilotu götürdü'' dedi.

Yalçın AA muhabirinin ''patlama oldu mu'' sorusu üzerine uçak düşmeden önce herhangi bir patlama olmadığını, ancak pilotlardan birinin düşmeden önce son anda atladığını gördüklerini bildirdi.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak ve 3. Ana Jet Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, olay yerine gelerek incelemede bulundu.

KAZADA PİLOT ÜSTEĞMEN MURAT TÜRKMEN'İN ŞEHİT OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Konya'nın Altınekin ilçesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-4 uçağının eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu, Pilot Üsteğmen Murat Türkmen'in şehit olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-4 tipi uçağın, Altınekin ilçesine bağlı Ayışığı köyü yakınlarında düşmesinin ardından adı belirtilmeyen şehit pilotun kimliği açıklandı.

Şehit pilotun Üsteğmen Murat Türkmen olduğu belirtildi. Kazada yaralanan ve Hava Hastanesinde tedavisi devam eden Pilot Yüzbaşı Uğur Aydın'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kazadan yaralı olarak kurtulan Pilot Yüzbaşı Aydın'ın fırlatma koltuğunu kullanarak paraşütle indiği kaydedilmişti.