kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Zil takıp oynayacak"

İHA
Giriş Saati : 16.03.2009 16:47
Güncelleme : 16.03.2009 17:08
Yeni Haber
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, partisinin istişare toplantısına katıldığı Kars'ta, "Baykal, AK Parti'nin oy oranı bir puan düşse bayram edip zil takıp oynayacak" dedi.

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, İl Başkanı Ramazan Karakelle, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş, partinin kadın ve gençlik kolları üyelerinin ve partililerin katıldığı Turgutreis Düğün Salonu'ndaki toplantıda muhalefet partilerine yüklendi.

Muhalefet partileri AK Parti'nin oy oranını bir iki tane düşürmek için neler söylediklerini biliyoruz. Baykal kendi oy oranına bakmıyor. 20 seneden beri yüzde 20'nin üzerine çıkamamış. Ama diyor ki AK Parti yüzde 52'nin altında alırsa başarısız olacaktır. Böylesi de görülmedi. Kendisinin ne alacağından iddiasının ne olduğundan bahsetmiyor. Komşusundan bahsediyor. Demek ki yüzde 52'ye kadar umudu var da bir puan düşse sevinecek garibim. Sevinecek bayram edecek zil takıp oynayacak. Sen kendine bak kardeşim. Sen diyebiliyor musun 'ben yüzde 30 alacağım' şok, 'ben iktidar olacağım' yok. Haşa öyle bir şey ister mi Sayın Baykal, rahatı bozulsun. Hiç mümkün mü? Evinde oturacak, kahvesini içecek, televizyonunun karşısında oturacak, ondan sonra çıkacak bir iki saat genel merkezde konuşacak, ekonomi şuymuş, buymuş diyecek, gazetelere bakacak beyanat verecek. Terlemek yok, üşümek yok, Doğu'dan, Batı'ya koşturmak yok. Böyle muhalefete can kurban kardeşim. Yüzde 20'den aşma gerisinden şaşma. Onların problemi
bu. Sayın Bahçeli'nin 'biz yüzde 20'yi bulacağız' sözünü duydunuz mu? 'İktidar olacağız' diye bir iddiası var mı? Yok. Şunu söylüyorum. Birileri diyebilir ki bu ekonomik kriz sebebiyle bunlar gitsin. Bu çok boş bir laf. Bunun ciddi olması için ben şunu söylüyorum. Ak Parti gitse kim gelecek? Var mı gelme iddiasında olan birisi? Yok, açıkça yok. Kimse de 'ben varım' demiyor. Diyelim ki şu 'ben varım' dedi. Bakıyoruz ona hiç gelecek adama da benzemiyor. Yani sen geleceksin de ne yapacaksın? AK Parti'den daha iyi ne yapacaksınız? Bu işleri nasıl düzelteceksin? Hangi tecrüben var senin? Diyelim ki MHP 'ben varım' dedi. MHP sen 3.5 sene hükümet ortaklığı yaptın. 2001 krizinde sen Başbakan yardımcısı değil miydin? Diyelim ki CHP'de şaşırdı da 'ben geleceğim' dedi diyelim. Sen Türkiye'de hiç iktidara gelmedin. 1991-1995 arasında birazcık SHP, 3 aylık ta sen bakanlık yaptın. Onun dışında benim bildiğim sen hiç yoktun. Senin tecrüben yok. Senin iktidarda bilgi ve birikimin yok. Senin böyle bir iddian yok. Sen ebedi muhalefet için yaratılmış partisin. Sen geleceksin ne yapacaksın? Saadet Partisi 'ben geleceğim' dese inanacak mısınız? Gelebilecek mi, gelebilir mi? DTP'nin iktidar partisi olmak veya Türkiye'yi düzeltmek gibi iddiası var mı? Şimdi CHP'ye soruyorum sen ne yapacaksın? '81 bir il beni ilgilendirmez ben İzmir'i kaptırmayacağım, onunla sevineceğim' diyor. Biz 81 ile talibiz o İzmir'i kaptırmazsa çok memnun. Antalya zaten gitti tek ümidi İzmir. DTP'nin iddiası ne, 'aman Diyarbakır'a dokunmayın da gerisi sizin olsun' Biz ise hepsine talibiz. Doğu, Batı, Kuzey, Güney 780 bir kilometrekare ve Türkiye'de benim yapacak işim var, çalışacak işim var dolayısıyla hepsine talibim. Türkiye'de krizle ilgili olarak, ekonomi kalkınmayla ilgili olarak her şeyi yaparsa AK Parti iktidarı yapacak. Başka bir partinin, her halde partilerin dışında beklentileri yoktur gene ihtiyatlı konuşalım çünkü birileri demokrasiden ümidini kesmiş de postal sesine hasret kalmış da olabilir. Ama ben partiler için söylüyorum. Eğer siyaset olacaksa, seçim olacaksa, sandık olacaksa, demokrasi olacaksa, her oy bir eşit olacaksa bu işten onlara ekmek yok. Yaparsa AK Parti yapacak. Başarırsa AK Parti yapacak. Çünkü; hastaneleri o yaptı, yolları o yaptı, eğitim kurumlarını o yaptı, milletin cebine o parayı koydu, siyaseti siyaset haline getirdi ve güçlendirdi. O yüzden biz demokrasi aşığıyız. Milletin iradesine güveniriz. Milletin iradesi bir gün bizi yüzde 47'den yüzde 7'ye düşürürse milletin kararıdır. 'Ey millet sana saygı duyuyoruz' demesini
de biliriz. Biz böyle bir partiyiz. Millete küsmeyiz" dedi.

AK Parti'nin 2007 seçimlerinde yüzde 47 oy aldığını, milletin oyunun yağmur gibi yağdığını, dürüst çalıştıkları için başardıklarını da belirten Arınç, Süleyman Demirel'den de söz ederek, "Gayretli çalıştık ve her şeyi göze aldık. Dik durduk, hiç kimsenin önünde eğilmedik. Korkmadık ve kaçmadık. Millet böyle adamları seviyor. Eskiden höt dediğin zaman birisi tabana kuvvet kaçarlardı. Demirel'e mektup geldi 'hükümetten ayrıl' diye. Şapkasını aldı gitti. Sordular ki 'bana şapkanı da aldın gittin, 'onu da mı
bırakaydım, kotlun zaten gitti şapkada mı gidecek' dedi. Baba şapkayı kurtardı ama demokrasiyi kurtaramadı. Biz öyle hötlerle mötlerle falan değil haa neler gördük neler" diye konuştu.

AK Parti'den istifa ederek parti kuran Erkan Mumcu'dan da söz eden Arınç, şunları söyledi:

"Erkan Mumcu'nun bizden bakan olduğunu, bizden istifa ettiğini sonra 20 kişiyi bulup sağdan-soldan grup kurduğunu unutmadınız değil mi? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne yaptı? 'Ben 20 kişiydim girseydim Cumhurbaşkanı seçilecektim. Kendi vicdanıma sordum 'gireyim mi' diye 'gir' dedi. 20 milletvekilime sordum 'gir' dediler. Teşkilatıma sordum diye 'gir' dediler. Bende girmeyi düşünüyordum ama İstanbul'dan Ankara'ya gelirken Havaalanında İsmail Hakkı Karadayı ile karşılaştım. Paşa bana dedi ki 'sakın içeri girme, CHP'ye yardımcı ol, bu Cumhurbaşkanını seçtirme'. Ben vicdanımı bıraktım, milletvekillerimin, teşkilatımın söylediklerini bıraktım bir emekli orgeneralin sözüyle içeriye girmedim. İşte halk bizi bunun için affetmedi. Bende siyasete veda ediyorum' dedi. Sen halkı, partini, teşkilatını, partini dinlemezsen, dinleyecek adamı o söylediğin adam gibi birisi olarak bulursan halk sana hiç unutamayaca hiç yoktun. Senin tecrüben yok. Senin iktidarda bilgi ve birikimin ğın bir ders verir. O paşamız askerliği ile meşgul olsun ama girmek-girmemek konusunda sen millete kulak vereceksin, başka yerlere değil. Millete kulak vermeyenin hali perişandır. Dolayısıyla o paşamız da o zat hakkında kasetlerde hangi kelimeyle iltifat ettiğini duydunuz mu? Söylemeyeceğiz. Dolayısıyla arkadaşlar hayatta yaşadığımız her şey bizim için bir tecrübedir."

Arınç konuşmasının ardından AK Parti Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a sarılarak başarılar diledi. Bu sırada konuşmasının başında da Milletvekili Zeki Karabayır'ın ve kendisinin elini öpen Mehmet Karakoç isimli partiliyle de tokalaşan Arınç, dinlenmek için Devlet Su İşleri Misafirhanesine geçti. Mehmet Karakoç, "Başbakan'a kurban olayım. Diyarbakır'ı alacağız. Müjdem odur. Ben milletvekili seçiminde Başbakanı rüyamda gördüm. Hz. Ali kılıcı ona verdi o da meclisi tek başına kurdu. Mesajımı da onun kendisine bildireceğim" dedi.