kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sendikalı Kızılay çalışanlarının işten atıldığı iddiası

AA
Giriş Saati : 16.03.2009 11:53
Güncelleme : 16.03.2009 16:45
Yeni Haber
Türkiye Kızılay Derneğinde çalışan, Dev Sağlık-İş (Devrimci Sağlık İşçileri) Sendikası üyeleri, istekleri dışında gönderildikleri illerde göreve başlamadıkları için işten atıldıklarını iddia ederek, çareyi Mecliste aradı.

Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve 5 bin 244 sendikacı, TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurarak, Kızılay yetkililerinin, ''kurumda çalışan işçilerin sendikalarına üye olmaları nedeniyle, görev yerlerinin değiştirildiğini'' ileri sürdü.

Gereğinin yapılması için konunun iletildiği, Türkiye Kızılay Derneği, komisyona cevap verdi.

''ATAMALAR, KAN ALMA BİRİMLERİ KURULMASI İÇİN YAPILDI''

Kızalayın gönderdiği cevapta, işçilerin il dışı atamalarının, sendika üyesi olmaları nedeniyle yapılmadığı, kan alma birimi olmayan illerde bu birimlerin kurulması nedeniyle yapıldığı ifade edildi.
Bazı işçilerin atanma tarihinden sonra sendika üyesi olduğu belirtilen cevapta, ''Bu personel sendikaya üye oldukları için değil, kurumun ihtiyacı nedeniyle görevlendirilmiştir'' denildi.
Yeni görev yerlerine başlamayan personelin iş akdinin, göreve başlamamaları nedeniyle kıdem ve ihbar tazminatları ödenerek feshedildiği kaydedildi.

''GERÇEK DIŞI, KÖTÜ NİYETLİ İDDİALARDIR''

İllerde kan alma birimi kurulmasının, sadece Kızılayın tasarrufunda olmadığı, ilgili bölgenin en yüksek mülki amirinin talebi üzerine başlatılan ve koordineli bir şekilde yürütülen bir faaliyet olduğu anlatılan cevapta, şöyle denildi:
''Dolayısıyla bu görevlendirmeler, tamamıyla ilgili kan alma biriminin faaliyete geçirilmesi için sistem kurmak ve donasyon faaliyetini başlatmak üzere yapılmıştır. Kan alma biriminin kurulum işlemlerinin, son derece meşakkatli ve deneyim gerektiren işler olması nedeniyle, yapılan görevlendirmelerde, personelin tecrübesi ve mesleki bilgisi dikkate alınmıştır.

Söz konusu personelden bazıları, görevlendirme işleminin yapıldığı sırada sendika üyesi dahi değildir. Bu itibarla, 'Kızılayın sendikal faaliyetleri engellemek amacıyla görevlendirme yaptığı' iddiası, ülkemizin dört bir yanında kan ihtiyacını karşılamak üzere seferberlik ilan etmiş Türk Kızılayının bütün çalışanları, var gücüyle gece gündüz çaba sarf ederken, ülkesinin bir bölümünde geçici dahi olsa çalışmayı reddeden kişilerin gerçek dışı, mesnetsiz ve kötü niyetli iddialarıdır. Kaldı ki bu şekilde daha iyi ücret veren özel sektördeki diğer görevlere istifa etmeden geçebilmek ve bu sayede tazminatlarını alabilmek için yaptıkları şüphesi mevcuttur.''
Cevapta, yapılan bu görevlendirmelerin geçici olduğu, söz konusu personelin, kurulum işlemi tamamlandıktan sonra asli görev yerlerine döneceklerini bildiği, kurulum işleminde görevli olanların da asli görevlerine döndüğü bildirildi.