kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Söyledik, Mardin'e gitti Hakkâri'ye de uzansın

İlkan TOPRAK - Nuray KAYA
15.03.2009
İzmir'de CHP lideri Baykal'a yüklenen Başbakan "Birileri çıkıyor 'İzmir bizim kalemizdir' diyor. Kimsenin insanımızın hür iradesini ipotek altına almaya hakkı yok. Onlar, şehirlerimizi payitaht gibi görüyor..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Balıkesir ve İzmir'deydi. Başbakan İzmir'de Deniz Baykal ve partisi CHP'yi hedef aldı. Bazı partilerin meydanlarda, gazetelerde, televizyonlarda gerilim siyaseti yaptığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Birileri çıkıyor diyor ki 'Diyarbakır bizim kalemizdir.' Birileri çıkıyor 'Eskişehir bizim kalemizdir.' Birileri çıkıyor, 'İzmir bizim kalemizdir' diyor. Kimsenin şehirlerimizin hür iradesini, insanımızın hür iradesini ipotek almaya hakkı yoktur. Bunların demokrasi anlayışları saltanattan farksız. Türkiye'yi bir bütün olarak savunamıyorlar, kucaklayamıyorlar."

'BAHÇELİ İSPATLAMAZSA NAMERT'
Başbakan Balıkesir'de ise MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Erdoğan şöyle konuştu: "Son birkaç gündür diyor ki 'Sayın Başbakan önce şunu açıklasın. Kara kapılar arkasında, karanlık odalarda hangi savcılarla görüştü de parlamentoya geldi, milletvekili seçildi. Bunu bir açıklasın'. Hukukta, müfteri yani iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Sen böyle bir iddianın sahibisin, diyorum ki 'Bunu açıklamaya mecbursun. Açıklamadığın takdirde namertsin' diyorum." Balıkesir'den İzmir'e geçen Erdoğan, Gündoğdu Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "İzmir'in yiğit insanlarını çatal yürekli efelerini selamlıyorum" dedi. CHP'nin olduğu yerde kıtlık olduğunu söyleyen Erdoğan, daha sonra 78 yaşındaki bir vatandaşın nüfus cüzdanını çıkararak karneli günleri hatırlattı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na da gönderme yapan Erdoğan, "Bu elimdeki karne, kırmızı dosyaya benzemez. İçinde ne var, sen onu söyle" dedi. Nüfus cüzdanına ekmek ve şeker alındığında mühür vurulduğunu hatırlatan Erdoğan, Baykal'ın Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde ülkenin zor anlar yaşadığını ifade etti.