kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gençler bu sinemayı bekliyordu

12.03.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Gençler bu sinemayı bekliyordu
Fehmi Karakaş (Makinist): "Doğudaki bazı tabular artık yıkılıyor. Bu yatırımların buraya çok geç gelmiş olması gerçekten üzücü. Kızıltepe'de böyle bir sinema açılması bence bir devrim. Bu hem bir cesaret örneği hem de buranın çok yönlü geleceğine farklı bir bakış açısıdır. Çünkü sinema bir kültürdür, gittiği yeri 30 sene ileriye götürür, halkı bilinçlendirir. Sineme beyazperdeden ibaret değildir. Bu ilçenin nüfusunun yüzde 70'ni gençler oluşturuyor. Sinema buradaki gençlerin ufkunu açacak."

Mehmet Naifoğlu (Tüccar, 45): "Güneşi Gördüm filmi bana Yılmaz Güney'in filmlerini anımsattı. Böyle bir konuyu işlemiş olmasından dolayı, biz Mahsun Kırmızıgül'e teşekkür ediyoruz. Halkların kardeşliğini, barışı, eşitliği, geçmişte yapılan hataları işleyerek, halkımıza bunu anlatması güzel. Bölgede birtakım acılar yaşandı, bu acıların dillendirilmesi önemli. Daha önce insanlar bu duygularını dile getirmek için ne bir platform bulabiliyordu ne de cesaret edebiliyordu. Bu film bölge insanının duygularını gıdıklıyor."

Dilan Selki (19, Öğrenci): "Kızıltepe'de gençlerin gideceği bir yer yok. En azından haftada bir geleceğiz, bir arada olabileceğiz. Film sonrası yorumlar yapabileceğiz, kendi aramızda iletişim kurabileceğiz, hoş vakitler geçirebileceğiz. Gençler bu sinemayı dört gözle bekliyor. Bence sinemanın Güneşi Gördüm'le açılması da çok anlamlı oldu. Çünkü yine özellikle gençler buralarda neler yaşandığını bilmiyor, böylece birçok şeyin de farkına varacaklardır."