kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kalemleri hâlâ ellerindeydi

Ertuğrul ÖZGÜN FRANKFURT
12.03.2009
Almanya'daki okul baskınında 16 kişiyi öldüren Tim Kretschmer bir gün önce eylemi chat'te itiraf etmiş: "Bu hayattan bıktım usandım. Silahlarım var. Yarın sabah eski okuluma gidip mangal yapacağım" Eyalet İçişleri Bakanı Rech, saldırganın, 8'i kız 9 öğrenciyi, kadın öğretmenleri de özellikle başından vurduğunu belirtti. Rech, öldürülen çocukların bazılarının ellerinde hâlâ kalem tuttuğunu söyledi..
Almanya'nın Baden Württemberg eyaleti Winnenden kentindeki Albertville Lisesi'nde 17 yaşındaki Tim Kretschmer'in 16 kişiyi öldürmesi nedeniyle ülke genelinde yas ilan edildi. Ülke genelinde bayraklar yarıya indirilirken, öğrenciler okullarının önüne çiçek ve mum bırakarak hayatını kaybeden arkadaşlarını andı. Eyalet İçişleri Bakanı Heribert Rech, saldırganın, 8'i kız toplam 9 öğrenciyi ve kadın öğretmenlerini özellikle başlarından vurduğunu belirtti. Rech, okula gelen polislerin tüyler ürpertici manzaralarla karşılaştıklarını, ölü çocukların bazılarının ellerinde hâlâ kalem tuttuklarını söyledi. Rech, Kretschmer'in saldırıdan önceki gün bir internet sitesinin sohbet odasında yaptığı yazışmalara ulaştıklarını söyledi. Saldırgan, 02.45'te eylemini arkadaşına şu sözlerle anlatmış: "Bu hayattan bıktım usandım. Kendimle ilgili sevdiğim bir şey var mı? Herkes benimle alay ediyor, gülüyor. Kimse benim potansiyelimin farkında değil Bernd, çok ciddiyim, burada silahlarım var. Yarın sabah eski okuluma gidip mangal yapacağım." Rech ayrıca Kretschmer'in 2008 yılında bir psikiyatri kliniğinde depresyon tanısıyla ayakta tedavi gördüğünü ancak daha sonra Winnenden'de sevk edildiği klinikte devam etmesi gereken tedaviyi yarıda kestiğini belirtti.

CİNNETİ İNTERNETTE AÇIKLADI
Tim'in okul arkadaşları da, kendini yeteneksiz biri olarak gördüğünü ve kısa süre önce kız arkadaşının terk ettiğini belirttiler. Öte yandan Albertville Lisesi'nde okuyan bazı gençlerin geçen yıl Kretschmer'in okuldaki sınavlarda başarısız olduğunu ve bu nedenle öğretmenini tehdit ettiğini duyduklarını ifade ettiler. Öğretmenin savcılığa durumu bildirmesinin ardından okulun 3 ay boyunca polis koruması altına alındığı, ancak daha sonra normale dönüldüğü ifade edildi. Polis sözcüsü, saldırganın odasında "Counterstrike" gibi şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının bulunduğunu açıkladı. Aramada ayrıca, "Softair" olarak adlandırılan spor silahlarından da bulunduğu kaydedildi. Eyalet İçişleri Bakanı Rech, Kretschmer'in talimli bir nişancı olduğunu belirterek, "Babasının devam ettiği atış ve talim derneğine giden Kretschmer'in oraya üye olup olmadığını bilmiyoruz" dedi. Babasının evinde çeşitli kalibrelerde 4 bin 600 mermi bulundu. Evdeki kasada 14 silahın bulunduğu, bunlardan 10'unun uzun namlulu olduğu belirtildi. İki tabancası olan babanın bunlardan birini de yatak odasında tuttuğu kaydedildi. Şu an için sadece tanıklığına başvurulan babanın muhtemelen ihmal sonucu cinayete sebebiyet vermekle suçlanacağı belirtildi.

MÜDÜRDEN ŞİFRELİ ANONS
Okul müdürünün saldırı sırasındaki anonsla büyük bir felaketi önlediği belirtildi. Alman ZDF kanalına konuşan bir öğrenci, "Bayan Koma geliyor" anonsu yapıldığını belirterek, "Bu tersten 'Amok' anlamına geliyor. Bunun üzerine öğretmenimiz kapıyı kilitledi ve camları kapatarak yere oturmamızı söyledi" dedi. 2002'deki Erfurt saldırısından sonra öğretmenler arasında cinnet saldırısının uyarısı "Bayan Koma geliyor" olarak belirlenmişti. Bu arada öldürülen öğrencilerle aynı sınıfta olan ve şoka giren Türk kızı Büşra Paloğlu'nun hastaneden çıktığı öğrenildi.
Haberin fotoğrafları