kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çankaya'da 7 suç dosyası

13.03.2009
CHP'li Çankaya Belediyesi'nde inceleme yapan müfettişler usulsüzlük belirledi..
CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz'ın, "Yamyamları doyuramıyorum" açıklamasının ardından inceleme yapan Mülkiye müfettişleri, milyonlarca liralık 7 yolsuzluk ve usulsüzlük tespit etti. Çankaya'daki yolsuzluk iddiaları şöyle:
1-TAVACI RECEP: Mülkiyeti Çankaya Belediyesi'ne ait Tavacı Recep Usta lokantasının tahliyesi, 2006'daki yargı kararına rağmen 2 yıl geciktirildi. Lokantanın sahibi Recep Budak, "İşyerinin tahliye işlemlerinin geciktirilmesi" için 2006'da, belediye spor kulübüne 200 milyar lira bağış verdiklerini söyledi. Çankaya Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kayıtlarında böyle bağış belgesi bulunmayınca rüşvet kuşkusu doğdu.
2-SPOR KULÜBÜ: Çankaya Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, Çankaya Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü'nden nakit olarak alınan paraları kulüp hesaplarına kaydettirmedi. Yöneticiler A. Cenk Kaptan, Haldun Ekinli, Akif Başer ve Suat Sami Dinç, Çankaya Belediyesi'nden aldıkları toplam 1 milyon 374 bin 405 TL'yi, hileli olarak değerlendirilebilecek muhasebe kayıtları ve spor kulübünün iktisadi işletmesi aracılığı ile Çankaya Belediyesi'nin %51, Petrol Ofisi AŞ'nin de % 49 oranında ortak olduğu Bel-Pet Limited Şirketi'ne aktardı. Söz konusu para, hesaplarda mükerrer gider gösterilip, 1.235.679 TL, yöneticilerin zimmetine geçti.
3-EĞİTİM TESİSİ: Pınar Tesisleri, sahipleri Veysel Tunç ve Yasemin Tunç tarafından 2004 yılı Ekim ayında 950.000 YTL'ye Çankaya Belediyesi'ne satıldı. Eryılmaz, tesisin alımı ile ilgili belediye meclis üyelerini tesiste yemeğe götürdü. Satış bedelini belediyeye bağlı Belde AŞ şirketinde, elden nakit olarak alan Tunç, tesisin yüzde 90'ının, Eryılmaz'ın eşinin kız kardeşinin damadı Akif Başer adına tescil edildiğini öğrendiğinde şaşırdığını beyan etti. Gelirleri 950.000 YTL'ye tesis satın almasına imkân vermeyen Akif Başer parasal kaynağını açıklayamadı.
4-BANKA PROMOSYONU: Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi ile 04.04.2007 tarihinde imzalanan ek protokol gereğince promosyon olarak 1.320.000 TL, Çankaya Belediyesi Mali Hizmetler Müdür V. Nusret Özgür'e 11.02.2008 tarihinde teslim edildi. Belediye hesabına geçirilmeyen promosyonun, 20.07.2007 tarihli Başbakanlık genelgesine göre belediye personeline dağıtılması gerekiyordu. Bu da yapılmadı.
5-SANTRAL İHALESİ: Kablolama ve telefon santrali ihalesi "yapım işi" olması gerekirken "mal alımı" olarak gerçekleştirildi. Yapım işi ihalesine girme yeterliliğine sahip olmayan firmaların katılımı sağlandı ve iş yetkin olmayan bir firmaya verildi. Firmanın ihale tarihi itibariyle 3.863.85 TL vergi borcu ortaya çıktı. Garanti kapsamında bulunan işin parçalı bakımının yüklenici firma Fibra Mühendislik Şirketi tarafından yerine getirilmesi gerekirken, başka firmaya yeniden bedel ödenerek parçasız bakım yaptırıldı.
6-TODAM: Toplumsal Dayanışma Merkezleri (TODAM) giderleri belediyeden karşılanmasına rağmen, bilgisayar kurslarına katılanlardan "bağış" gibi 57.900 TL toplandı. TODAM Sorumlusu Soner Kutlar, topladığı paranın 38.225 TL'lik kısmını kasada tuttu, harcadığı 19.675 TL'lik bölümünün 18.850 YTL'lik kısmını geçersiz belgelerle kanıtlamaya çalıştı.
7-SPOR TESİSİ: Karakusunlar'da 3 spor tesisi yapılması ve 2 yıl 11 ay 15 gün işletilmek üzere kiraya verilmesine rağmen yönetim, sözleşmeye aykırı davrandı. Şirket 418.157 YTL aldı. ANKARA