kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Darısı kardeşlerin başına

Öner ŞAN / SABAH
12.03.2009
Antalya'da böbrek hastası 3 kız kardeşten Sevda Gürkan, yeni böbreğiyle ilk gününü geçirdi. Doktorlar 16 yaşındaki kızın durumunun iyi olduğunu belirtirken anne Asiye Gürkan'ın en büyük arzusu, diğer kızlarının da sağlığına kavuşması..
Türkiye'nin, SABAH'ın manşetiyle hikâyelerini öğrendiği, böbrek hastası üç kardeşten Sevda'da mutlu son... Antalyalı 39 yaşındaki Asiye Gürkan'ın böbrek hastası Rahime (20), Sevda (16) ve Semra (11) adlı 3 kızından ortancasına başarılı operasyonla böbrek nakli yapıldı. 3 gün önce Antalya'nın Kumluca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 3 yaşındaki Elif bebeğin 2 böbreği, önceki akşam 'blok' olarak Sevda'ya nakledildi. Doktorlar, ameliyattan sonra servise çıkarılan 16 yaşındaki Sevda'nın sağlık durumunun iyi olduğunu ve böbreklerin çalışmaya başladığını söyledi.

'YENİDEN DOĞDUM'
Böbrek nakli olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Sevda, "Yeniden doğmuş gibiyim. Artık hayatıma normal olarak devam edebileceğim" dedi. Anne Asiye Gürkan ise, "Darısı diğer 2 kızımın başına" diye konuştu. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Genel Koordinatörü uzman doktor Nilgün Keçecioğlu da, Sevda'nın yeni böbreğinin çalışmaya başladığını kaydederek, "Sırada Sevda'nın kardeşleri var. Onların bekledikleri böbreklerin de bir an önce bulunmasını diliyoruz. Antalya'da 2 bin böbrek nakli sırası bekleyen hasta var. Bunların 100 kadarı 18 yaşın altında" dedi.