kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fatih Üniversitesi'nde düzenlenen kriz sempozyumuna katılan Şimşek'e, Rektör Prof. Dr. Oğuz Borat plaket sundu.

IMF seçim öncesi esnedi masaya yeni paket getirdi

12.03.2009
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF'nin bazı konularda esneklik göstermeye başladığını bildirdi. IMF de "Öneri paketini yeniledik, Türkiye ile görüşmeye hazırız" açıklaması yaptı..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ümüğümüzü sıktırmayız" mesajı gönderdiği, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in "Ezber bozacak" dediği Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni stand-by anlaşması görüşmelerinde dün sürpriz gelişme oldu. Seçim sonrasına kaldı gözüyle bakılan anlaşmaya ilişkin, IMF'den, "Türkiye ile görüşmeye hazırız" açıklaması geldi. Piyasaları coşturan gelişmenin ilk işareti, Bakan Şimşek'in CNN Türk'e yaptığı açıklamada görüldü. Şimşek, IMF'nin bazı konularda esneklik göstermeye başladığını belirterek, "Örneğin Gelir İdaresi konusunda esneklik göstermeye başladı" dedi. Şimşek, IMF ile gelinen noktaya ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, IMF'nin daha görüşmelerin tıkanmasına neden olan iki konuda esneklik tanıyacağı görüşünde olduklarını belirterek, bunlardan birisinin Gelir İdaresi konusu olduğunu vurguladı. Mehmet Şimşek, çapraz vergi denetimi konusunun ise IMF ile halen görüşüldüğünü kaydetti.

ÇAPRAZ DENETİM OLMAZ
Gelir İdaresi konusunda, Türkiye'ye uyan bir modeli bulmasının önemine dikkat çeken Şimşek, IMF'nin çapraz vergi denetimini istediğini, radikal değişikliklerin, Türkiye'ye para girişini ürküterek krizi daha da derinleştirebileceğini, yarardan çok zarar getireceğini kaydetti. IMF'nin, Türkiye'den, harcamaları kısması ve gelirleri artırmasını istediğini belirten Şimşek, bunun mevcut konjonktürde yanlış olacağını belirtti. Şimşek, IMF ile anlaşılması halinde de her şeyin güllük gülistanlık olmayacağını sözlerine ekledi.